La Regidoria de Mobilitat Sostenible ha obert un procés participatiu perquè el veïnat, els comerciants i les entitats i col·lectius que viuen o treballen al Botànic participen en la regeneració d’este barri, amb un redisseny dels usos de l’espai públic i la mobilitat de la zona. Este procés, anomenat #elbotanicesmou, començarà demà dissabte, “Dia B”, i s’allargarà durant sis mesos. Durant eixe temps, la ciutadania podrà contestar una enquesta i proposar les seues necessitats, a partir de les quals es farà un pla d’intervenció, complementari del Pla de Protecció del Jardí Botànic d’Urbanisme.
El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha presentat este dijous este procés participatiu, “que garantirà que tot el món es trobe còmode amb alguna de les intervencions que milloraran la trama urbana del barri que té com a nucli el mercat de Rojas Clemente”. En este recinte municipal s’habilitarà tots els dissabtes una parada informativa de @elbotanicesmou, i al seu voltant començarà el pròxim dia 15 la festa de presentació, amb activitats ludiques i una cercavila que discorrerà pel carrer del Botànic.
Durant el període en què estiga obert este procés fins al mes de març, els veïns i veïnes del Botànic podran aportar solucions per a poder caminar, jugar, trobar-se i desplaçar-se amb comoditat i seguretat, tal com indica l’enquesta que invita a participar-hi amb el lema “La teua opinió és important!”.
“Volem que tots els agents estiguen presents i exposen les seues idees per a millorar el barri. Entre les necessitats d’uns i altres i la necessitat superior de regenerar el barri eixiran les propostes”, ha explicat el regidor, que ha considerat, per exemple, “que hi ha solars i antics magatzems industrials abandonats que poden recobrar la vida amb l’impuls de col·lectius actius del barri”, i ha lamentat, “entre altres mancances, la falta d’arbres al carrer i d’espais publics que no estiguen ocupats per vehicles”.
A més de conéixer les necessitats d’accessiblitat i mobilitat del barri a través d’estes enquestes, la Regidoria de Mobilitat Sostenible fomentarà el debat sobre això en sessions de treball com la que se celebrarà divendres, 4 de novembre, durant un recorregut pel barri amb visió crítica.
El divendres 25 de novembre es farà un estudi dels hàbits de desplaçament dels veïns i veïnes, i el divendres 16 de desembre es donaran a conéixer les conclusions de tots els tallers i debats celebrats en el marc del procés participatiu. “Finalment, al març, oïdes totes les propostes i opinions, s’elaborarà un document i un pla d’intervenció i actuació per a regenerar el barri”, ha conclòs Giuseppe Grezzi.