Ha nascut a Bioparc València una nova cria de gasela Thomson, una espècie que està inclosa en la llista roja d'espècies en perill d'extinció. Bioparc participa en el programa europeu per a la seua conservació. Així, tal com han informat en un comunicat, després de sis mesos d'embaràs, es va produir el part d'aquesta nova cria de gasela.
La xicoteta ha romàs les seues primeres setmanes al costat de la mare i una altra de les femelles del grup, amb l'objectiu de garantir la seguretat de la cria i observar que evolucionava correctament. I és que, com expliquen, en tractar-se d'una mare d'un primer fill, era necessari incrementar la supervisió. D'aquesta manera, "l'equip tècnic de Bioparc només ha interferit per a avaluar l'estat de la cria, sexar-la i confirmar que es tracta d'un mascle".
Ara, la cria ja es pot veure al costat del seu grup a les instal·lacions de Bioparc València, al recinte de la sabana on conviuen amb altres ramats com les girafes, els impales, kobos i blesboks, entre altres.
Com assenyalen des de Bioparc Valènciam "en la naturalesa, quan una nova cria de gasela Thomson arriba al món, la mare ha de "jugar a l'amagatall". La cria és el membre més vulnerable del ramat i presa fàcil per a depredadors com a guepards, lleons, lleopards o hienes entre altres. Perquè el nounat romanga segur, la mare ho amaga entre les pastures i s'allunya per a ocultar la seua presència, tornant per a alletar-ho diverses vegades al dia".
Les gaseles Thomson són capaces de córrer més de 70 km/h. De fet, sovint són capaces de fugir dels guepards, ja que són poden mantenir aquesta velocitat durant tot el temps que siga necessari.