L’Ajuntament ha subvencionat, amb 4.000 euros el projecte “Marcant gols a la desigualtat”, “una iniciativa, amb perspectiva de gènere, per promoure la reflexió sobre l’esport femení, i visibilitzar, concretament, la figura de la dona en el futbol”. Ha informat hui la regidora d’Igualtat i Polítiques de gènere i LGTBI, Lucía Beamud, en destacar que “esta iniciativa, que es desenvolupa als Poblats Marítims, “fa valdre a les dones en l’esport, i dona referents per poder practicar-lo en una exposició fotogràfica i una ruta cultural esportiva de barri”.
El projecte “Marcant gols a la desigualtat”, impulsat per l’associació Cabanyal reviu teixint xarxes”, també contempla l’educació en els valors de l'esport com la igualtat, el respecte, la cohesió, la superació individual i col·lectiva, la perseverança, la inclusió, l’esportivitat i l’autoestima. En paraules de la regidora,”contribuïx per a caminar cap a una societat més igualitària i més justa, que és cosa de totes i de tots”. “I per això –ha explicat- que des de l’Ajuntament es propicia el fet que cada vegada hi haja més associacions amb propostes que caminen cap a esta realitat efectiva i real entre homes i dones en la ciutat, i hem augmentat les subvencions i ajudes per fer realitat estes iniciatives”.
“Volem incentivar estos projectes en cada barri i poble que crean una xarxa feminista i còmplice cap a projectes d’igualtat i, d’esta manera també creem barri i xarxes de comunitat que són tan necessaris per a projectar esta societat igualitària i justa que defèn l’equip de govern local”, ha manifestat Lucía Beamud.
La regidora ha explicat que el programa “Marcant gols a la desigualtat” començà en novembre de 2020, i que es desenrotllarà, fins a juny de 2021, en diferents etapes, amb la participació del Club de Futbol Femení El Marítim, el Club de Futbol Femení Cabanyal-Canyamelar i altres actors del barri. L’objectiu de totes les accions és “sensibilitzar i conscienciar a través de les diferents activitats on les protagonistes, que són les dones futbolistes, compten les seues vivències i experiències”. “Volem contribuir a la conscienciació de la realitat del futbol femení lliure d'estereotips sense discriminació i motivant a les noves generacions en la pràctica del futbol femení sense barreres”, ha emfatitzat.
Lucía Beamud ha destacat que el cartell del projecte “és una il·lustració original que descriu a una dona en el moment de marcar un gol a l'equip adversari que, és la ‘desigualtat’, i simbolitza la lluita activa i dinàmica de les dones per la igualtat”; i ha detallat que algunes activitats del projecte com ara els “Jocs Per a Xiquets en el Camp de Futbol Malva-rosa”, “amb un cartell informatiu imprés i repartit en els locals i espais referents en els barris i difusió en xarxes socials per aconseguir la màxima participació en l'esdeveniment del veïnat”.
Exposició de fotografia “marquem gols a la desigualtat”
D’altra banda, la Biblioteca Municipal Casa de la Reina 85, “referent cultural d'importància en els barris, on es realitzen nombroses activitats”, albergarà del 7 al 25 de juny, entre altres actes una exposició fotogràfica amb una selecció de 42 fotografies d’entrenaments i partits de futbol femení.
Esta exposició enllaça amb la Ruta Esportiva i Cultural, “una acció més per a visibilitzar a les protagonistes, a les dones en el futbol femení, involucrant al veïnat en el seu compromís amb l'esport femení de llarga tradició en els seus barris, amb l'objectiu de treballar els estereotips de sexe-gènere en el futbol, així com la discriminació del col·lectiu LGTBI en les organitzacions esportives i educatives”.