El Museu de Ciències Naturals de València comptarà amb experiències immersives

Guardar

Una sala del Museu de Ciències Naturals de València
Una sala del Museu de Ciències Naturals de València

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València ha adjudicat un contracte pel qual es dota al centre de noves tecnològiques que milloraran l'exhibició del contingut i atrauran un públic més ampli. I és que s'habilitarà este espai per a oferir experiències immersives i interactives en les seues sales.

La inversió d'este projecte, el termini d'execució del qual és de 9 mesos, ascendix a 1.026.904,23 euros i és finançada amb fons procedents del Pla de Recuperació, transformació i Resiliència (Next Generation) en el marc del Pla de Sostenibilitat Turística en destí (PSTD).

Així, el Museu podrà oferir novetats com a realitat augmentada, visites virtuals i pel·lícules 3D gràcies a un projecte, elaborat per la Universitat Politècnica de València, que implantarà tecnologies interactives innovadores que permetran millorar l'experiència del visitant i avançar en la modernització del museu.

L'objectiu d'esta inversió és millorar l'exhibició del contingut d'este centre per a atraure a un públic més ampli i també captar l'atenció d'un públic tecnòfil, tant turistes com locals, que busquen experiències lúdiques i immersives.

Este projecte d'implementació dels recursos museogràfics contempla 9 accions consistents en el desenrotllament d'aplicacions mòbil de realitat augmentada; la generació d'una pel·lícula 3D i dotació d'equipament per a visualitzar-la, així com de tres audiovisuals; o el desenrotllament de dues instal·lacions interactives com a permanents "La Història del Planeta Terra" i "La Cova de les mans".

Així mateix, preveu la posada en marxa de dues aplicacions interactives de mapes integrats en pantalles tàctils per a la sala sobre els jaciments paleontològics i la de malacologia; mobiliari necessari per a les instal·lacions interactives; el recondicionament audiovisual de la sala de projeccions del museu; i el subministrament de perifèrics i sistemes informàtics.

El Museu de Ciències Naturals de València compta amb la millor col·lecció europea de fòssils del Plistocé sud-americà, que arreplega vint esquelets i més de cinc mil ossos que pertanyen a més de vint famílies diferents de mamífers.

Destacats