Mobilitat potencia l'ús de la bici i el patinet per a reforçar l'aposta del Consell per la mobilitat sostenible

Guardar

200916_deduccion_compra_bicis
200916_deduccion_compra_bicis

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat està duent a terme tota una sèrie d'iniciatives per a potenciar l'ús d'altres mitjans de transports com la bicicleta o el patinet així com per a facilitar els desplaçaments a peu amb l'objectiu de reforçar l'aposta del Consell per la mobilitat sostenible.

Amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat de la Comunitat Valenciana, el conseller de Mobilitat, Arcadi España ha insistit que, "cal evitar l'ús massiu del vehicle privat i anar cap a maneres de transport menys contaminants i més respectuosos amb el medi ambient".

En aquest sentit ha afegit que "per a combatre el canvi climàtic cal tindre molt en compte la mobilitat pel que des del Consell estem treballant per a oferir altres alternatives més netes, eficients, assequibles i, sobretot, segures, més ara amb el nou paradigma de mobilitat sorgit a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19".

Per a Arcadi España, "la mobilitat està en transició cap a un nou model multimodal i més sostenible, que incorpora altres mitjans com la bicicleta, la bicicleta elèctrica o el patinet, així com una millor gestió de les infraestructures i un transport públic que s'adapte a les necessitats dels usuaris i usuàries".

Així, entre altres mesures per a aconseguir una ciutat més ecològica i sostenible, la Llei de Mesures Fiscals, Gestió Administrativa i Financera i d'Organització de la Generalitat de 2021 inclou una deducció del 10% amb la finalitat d'incentivar l'adquisició o electrificació de bicicletes urbanes, així com per a la compra de vehicles elèctrics de mobilitat persona. A més, fins al 10 de novembre es poden sol·licitar les ajudes directes de la Generalitat de fins a 250 euros per a l'adquisició de bicicletes i patinets.

Ajudes per a la compra de bicicletes i patinets

Des de l'entrada en vigor d'aquestes subvencions el mes de juny passat, s'ha aprovat 2.819 ajudes i 317 establiments s'han adherit a la campanya, dels quals, 107 són de la província d'Alacant, 30 de la de Castelló i 180 de la de València.

Aquestes ajudes són de fins a 250 euros per a bicicletes elèctriques, de 75 euros per a les no electrificades i igualment 75 euros per a patinets elèctrics. També es poden sol·licitar per a la instal·lació de kits d'electrificació, amb un import de fins a 200 euros o a la compra de bicicletes amb elements de càrrega per al transport infantil, i en aquest cas les ajudes seran de 150 euros.

Tota la informació sobre aquestes ajudes està disponible en la pàgina web de Ciclem, el Pla de Foment d'Ús de la Bicicleta, que ha posat en marxa la Conselleria amb la finalitat d'assegurar que aquesta manera de transport desenvolupa un paper decisiu dins dels sistemes de mobilitat avançat.

Cicloparques

Juntament amb aquestes ajudes, la Conselleria ha dissenyat tota una sèrie d'iniciatives per a fomentar els models de mobilitat sostenible com la instal·lació de consignes d'estacionament per a bicicletes en estacions d'FGV i millorar així la intermodalitat.

El primer d'aquests cicloparc ja s'ha posat en marxa en l'estació de metro de Torrent Avinguda i està previst altres nous en les estacions d'Entroncament, Alboraia-Perís Aragó i Quart de Poblet en la xarxa de Metrovalencia, i al Campello del TRAM d'Alacant.

Vies de ciclovianants

També, des de la Conselleria de Mobilitat s'està impulsant un pla de millora de la xarxa ciclovianant en tota la Comunitat Valenciana amb l'objectiu completar aquests itineraris no motoritzats per a connectar municipis i disposar d'una xarxa contínua, segura, funcional, ordenada i jerarquitzada, que siga una alternativa a la mobilitat tradicional. Així hi ha 2.400 quilòmetres de vies de ciclovianants noves planificades i 500 quilòmetres de vies segregades del trànsit motoritzat.

Així mateix, la Conselleria està treballant a adaptar antics traçats ferroviaris i camins històrics o naturals de baixa intensitat de trànsit com a itineraris ciclovianants de manera que, conjuntament a la resta de carrils bici i vies de ciclovianants que s'estan construint, es dispose d'una malla de camins sostenibles per tota la Comunitat Valenciana, adequats per al trànsit no motoritzat, funcionals però, alhora, molt lligats al paisatge i les tradicions.

D'aquesta manera, el Consell vol al mateix temps que afavoreix el desenvolupament de models de mobilitat sostenible, impulsar les activitats d'oci i esbarjo en espais naturals d'una manera respectuosa amb l'entorn.

Arxivat a:

Destacats