Descobrix els millors dies i llocs per a veure els Perseids a València

Els Perseids seran visibles, este mes d'agost, des de diferents punts de València

Guardar

Pluja d'estreles de les Perseids
Pluja d'estreles de les Perseids

Tornen els Perseids, també coneguts com a llàgrimes de Sant Llorenç. I és que, com cada mes d'agost, arriba la pluja d'estreles més esperada de l'estiu. Així, encara que els Perseids es poden veure del 17 de juliol al 24 d'agost, la veritat és que hi ha dies en què es fan molt més visibles. D'esta manera, d'acord amb l'Observatori Astronòmic Nacional, este 2024, els millors dies per a veure els Perseids seran les nits del 12 i 13 d'agost.

Els Perseids o llàgrimes de Sant Llorenç, encara que els percebem com a estreles fugaces, són partícules de pols de la grandària aproximada d'un gra d'arena que deixa el cometa Swift-Tuttle en la seua òrbita al voltant del sol. L'efecte lluminós es produïx quan estes partícules travessen l'atmosfera terrestre i es volatilitzen. I és que ho fan a uns 210.000 quilòmetres per hora.

On veure els Perseids a València?

Per a gaudir d'este autèntic espectacle a València, el millor lloc és aquell allunyat de les llums de la ciutat, ja que serà en la foscor quan es puguen apreciar millor els Perseids. Així, un dels millors llocs podrien ser les platges de València, més concretament les que es troben al sud de la ciutat, com la platja del Saler o al Parc Natural de l'Albufera.

A més, una altra de les opcions podria ser el parc natural de la Serra Calderona, situat entre les províncies de València i Castelló. Cal destacar que, en este espai, es troba el càmping Sierra Calderona, situat als peus d'esta cadena muntanyenca i a uns quilòmetres de la Serra Espadà. Una oportunitat perfecta per a gaudir d'esta pluja d'estreles en un ambient relaxat.

Es calcula que es podran arribar a veure fins a 100 Perseids per hora en llocs allunyats de la ciutat i foscos, sempre que les condicions meteorològiques siguen les idònies. A més, caldrà tindre en compte la lluentor de la lluna, ja que podria reduir considerablement el nombre real de Perseids visibles.

El registre més antic que es té de l'activitat dels Perseids és de l'any 36 dC, dels annals històrics xinesos on se cita un pic de meteors en eixes dates. Però no va ser fins a 1835 quan l'astrònom belga Adolphe Quetelet mostra que es produïx una pluja de meteors, de manera cíclica a l'agost, amb el seu radiant en Perseo.

Destacats