Mil persones se sumen a les al·legacions contra el Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar

Cabanyal-Horta ha presentat 14 al·legacions al PEC i demana una "remodelació en profunditat i una redimensió a la baixa"

Guardar

El moviment veïnal Cabanyal-Horta ha aconseguit que un miler de persones signe les seues al·legacions al Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar (PEC), un projecte al que critiquen, principalment, perquè consideren que potencia l’elitització i turistificació i prioritza un “enorme volum” de nova construcció en vegada d’optar per la rehabilitació de l’habitatge existent.

Segons ha informat l’associació en un comunicat a les seues xarxes socials, el que proposen a les seues al·legacions són noves formes de finançament urbanístic, com per exemple quant a la cessió d’ús o masoveria urbana; respectar i potenciar horts urbans com els de Cabanyal-Horta, en coherència amb l’estratègia agroalimentària municipal; o crear un “corredor verd” continuant el parc del carrer Doctor Lluch cap al sud, entre altres. En canvi, valoren positivament el manteniment de l’habitatge públic que es contempla al pla.

Les 14 al·legacions que defensen aquests veïns i veïnes del barri exigeixen, d’aquesta manera, una “reformulació en profunditat i una redimensió a la baixa” del pla urbanístic. Han sorgit, tal com expliquen, a partir d’un procés participatiu que s’ha celebrat durant l’últim mes i mig i han aconseguit més d’un miler de signatures de persones que també resideixen al barri o que són d’altres zones de València.

PEC Cabanyal

“Per a intentar no provocar cap col·lapse, bona part d’aquestes al·legacions signades s’han lliurat progressivament a diferents registres municipals, com ara el de la Junta de Districte o el de l’edifici de la Tabacalera, on s’han trobat amb ‘traves burocràtiques i excés de zel’ provinents presumptament de la Direcció d’Ordenació Urbanística, depenent de la regidoria responsable del la redacció actual del PEC”, expliquen al seu comunicat.

Ahir, l’últim dia del termini d’exposició pública del PEC i, per tant, l’última oportunitat per a presentar al·legacions, alguns membres del moviment veïnal van portar els últims centenars de signatures de les seues propostes i demandes al registre municipal central del carrer Arquebisbe Mayoral, al mateix edifici de l’Ajuntament de València, han especificat.

Cabanyal-Horta ja va organitzar el passat 6 d’abril la ‘Ruta del PEC’, que va recórrer punts conflictius representatius de les discrepàncies veïnals, com per exemple la plaça Llorenç la Flor, l’edifici del Grup Vèrtex al carrer Vicente Brull, els blocs-platja i l’edifici històric de la Llotja de Pescadors.

Així, el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, va informar el passat dia 1 que malgrat que encara quedaven dies per a presentar aquestes al·legacions, l’Ajuntament ja treballava en alguns aspectes concrets “que han sigut debatuts amb la gent del barri, ja que ha sigut redactat tenint en compte les idees i criteris aportats pels veïns després d’un procés de debat i participació pública que continua obtenint resultats molt positius”, va valorar.

El PEC, segons va indicar el regidor, pretén recuperar la transversalitat i permeabilitat del barri cap al mar a través de senders verds, però també fer que tornen els veïns i veïnes que es van veure en l’obligació d’abandonar el seu barri i atraure nous, així com recuperar el patrimoni. En concret, una de les propostes principals és la creació de 800 habitatges de lloguer per a mitigar l’augemt de preus i enderrocar el Bloc de Portuaris per a construir nous edificis de quatre altures per a generar un parc d’habitatges públics.

Arxivat a:

Destacats