Ja hi ha data per a la recuperació del servei de metro nocturn a València. Com ha indicat el gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Alfonso Novo, en una entrevista a Valencia Plaza, una vegada estiguen operatives totes les línies de Metrovalencia – es preveu que serà el 21 de juny de 2025 – també es recuperarà el metro nocturn a València.
Si bé encara no hi ha confirmació oficial de la data exacta, el conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, el seu titular, Vicente Martínez Mus, assenyalava, el mes de març passat, que la previsió amb la qual es treballa és que el 21 de juny es puga restablir tota la xarxa de Metrovalencia. Això suposaria la reactivació de la circulació en tota la Línia (1 Bétera – Villanueva Castelló), la Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda) i la Línia 7 (Marítim Serrería-Torrent Avinguda).
Amb l'entrada en funcionament de totes les línies, FGV comptaria amb els recursos necessaris per a reiniciar el servei nocturn, operatiu durant els caps de setmana i vespres de festius fins a les tres de la matinada.

Inversió històrica
Fa uns dies el president de la Generalitat, Carlos Mazón, anunciava una inversió superior als 125 milions d'euros destinada a la completa reconstrucció de les infraestructures de Metrovalencia que van resultar afectades per la DANA. L'objectiu principal és restablir la totalitat de la xarxa abans de l'inici de l'estiu, permetent així que els usuaris recuperen la connectivitat i mobilitat habitual.
Actualment, Metrovalencia opera en 127 de les seues 147 estacions, baixadors i parades. Els treballs es concentren en el tram Paiporta-Castelló, que abasta 50 quilòmetres i on se situen les 20 estacions restants per obrir. La Conselleria d'Infraestructures, Medi Ambient i Territori ha implementat serveis alternatius d'autobús per a mitigar les interrupcions, aconseguint que, en tan sols dos mesos, el 80% dels usuaris recuperaren la connectivitat prèvia a les riuades.
És important destacar que "totes les línies substitutives de la zona sud seguiran en funcionament fins que es recupere el servei", assegurant així la continuïtat del transport per als usuaris afectats.
Per a agilitzar la recuperació, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana ha gestionat 42 contractes d'emergència. Alguns dels més significatius són:
- Rehabilitació d'edificis i urbanització del complex de València Sud: 23 milions d'euros.
- Servei d'autobusos substitutoris en la zona sud: 17 milions d'euros.
- Rehabilitació de la platja de vies de València Sud: 19,2 milions d'euros.
- Rehabilitació de la superestructura de via i electrificació en el tram València Sud-Castelló: 11,6 milions d'euros.
- Rehabilitació de tallers a València Sud: 11 milions d'euros.
- Reparació d'instal·lacions de seguretat ferroviària i protecció automàtica de trens: 10,6 milions d'euros.
- Construcció del nou viaducte de Paiporta: 6,3 milions d'euros. Esta infraestructura és crucial per a poder unir la part actualment en circulació amb la qual resta per obrir.
A més de les inversions esmentades, es destinen:
- 6,4 milions d'euros a la reparació i posada a punt dels trens afectats.
- 2,7 milions d'euros a la construcció d'una nova estació a Paiporta i la rehabilitació de la de Picanya.
- 3 milions d'euros a l'equipament tècnic d'un nou lloc de comandament a València Sud.
- 4 milions d'euros a la vigilància i protecció de les instal·lacions d'FGV.