La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha donat a conéixer en la seua visita al Centre Municipal de Servicis Socials (CMSS) de Sant Marcel·lí que, des que va entrar en vigor en 2018 la Renda Valenciana d'Inclusió, els servicis socials municipals han tramitat més de 12.000 expedients i ja hi ha més de 6.300 famílies en nòmina a la ciutat de València. A més, Isabel Lozano també ha posat en valor que el percentatge de tramitació municipal en aquests moments és del 94,69%. Això vol dir que els servicis municipals ja han avaluat i emés el preceptiu informe de proposta a la Generalitat Valenciana.
"A València, ha dit Isabel Lozano, som referència en la bona gestió de la Renda Valenciana d'Inclusió, uns ingressos i una intervenció per garantir una vida digna a totes les persones. S'ha fet un gran esforç per part del personal dels servicis socials municipals per a informar, millorar-ne la implementació, així com col·laborar amb les entitats socials de la ciutat per fer arribar esta ferramenta d'inclusió i d'igualtat d'oportunitats a tota la població valenciana en situació de vulnerabilitat econòmica i social".
En concret, 6.362 famílies a la ciutat de València ja tenen garantits uns ingressos "per a tot allò essencial i un suport del seu Ajuntament per cobrir necessitats diverses com poden ser formatives, laborals, d'habitatge, sanitàries, etcètera". Es tracta, ha afegit Isabel Lozano, "d'un èxit col·lectiu del qual hem d'estar orgullosos i orgulloses i pel qual hem de continuar treballant tan intensament com fins ara".
Respecte al CMSS de Sant Marcel·lí, la regidora Isabel Lozano, ha visitat la plantilla adscrita al centre que està composta per un total de 22 treballadors: onze tècnics mitjans en treball social, tres tècnics mitjans en servicis socials, un tècnic d'integració social, un tècnic auxiliar informador, dos auxiliars administratives, dos ordenances, un psicòleg i una directora.
A Sant Marcel·lí, el programa de dependència té assignades tres treballadores socials i actualment hi ha 2.288 casos actius. Des de l'inici del 2021, el centre ha tramitat 1.546 expedients d'ajudes d'emergència, a més, atén desnonaments, informes de vulnerabilitat, urgències, etc. Durant el 2020 es van atendre més de 80 casos de desnonaments i el 2021 ja s'han atés 67 casos.
D'altra banda, respecte als servicis domiciliaris (teleassistència, menjar a casa i informació dependència) el nombre d'atencions realitzades el setembre de 2021 ha sigut de 1.351, aproximadament uns 160 casos han estat de Teleassistència municipal i unes 60 tramitacions de menjar a casa.
Reunió amb entitats socials
La regidora Isabel Lozano ha mantingut també una reunió amb diverses entitats socials del barri, com CEPAIM, Dones i Cultura, l'Associació Veïns de San Marcel·lí, Amics de la Gent Major i Projecte Babhel. En la reunió s'han intercanviat idees i percepcions i s'ha mantingut un diàleg sobre com millorar l'atenció social al barri a través de projectes amb la col·laboració de l'Ajuntament amb les entitats.