València

Més de 160 entitats proposen accions per a aconseguir una ciutat més sostenible i saludable

Representants de la societat civil, l'empresa privada, el món acadèmic i de l'empreniment participen en els tallers organitzats per l'Ajuntament per a reflexionar sobre el model urbà de la pròxima dècada

1 minut

Plaça de l'Ajuntament de València

Una València més sostenible, pròspera, creativa i inclusiva. Eixe és el model de ciutat que plantegen els més de 160 col·lectius de la societat civil, el sector privat i l'acadèmia que han participat en els tallers "Diàlegs Mirades de Ciutat" impulsats per l'Ajuntament. Les trobades s'han organitzat en el marc de l'Estratègia Urbana 2030 amb l'objectiu de traçar les línies de treball per a la pròxima dècada. La iniciativa és una experiència pilot de l'Agenda Urbana Espanyola i està finançada pels fons europeus Next Generation.

En maig es publicaran les conclusions dels encontres i es convocaran de nous per aprofundir en les diverses matèries. L'alcalde, Joan Ribó, ha explicat que "es tracta de repensar conjuntament el model de ciutat que volem per a l'horitzó 2030, ja que aquest és un projecte de ciutat a llarg termini que ha d'anar més enllà dels cicles electorals". En eixe sentit, ha assenyalat Ribó, "s'ha buscat un ventall ample i plural de participants per contrastar diversos punts de vista i definir els elements clau d'un model de ciutat integrador per a tots i totes".

En total, s'han realitzat sis tallers durant març passat. En primer lloc, dos al centre d'innovació Las Naves, que es van centrar en els eixos de la sostenibilitat i la salut. Després va haver-ne dos més al centre cultural i esportiu La Petxina, als quals es van tractar aspectes relacionats amb la ciutat compartida, pròspera i emprenedora. Per últim, se'n van fer altres dos al Teatre El Musical, on es va debatre sobre la creativitat i la vessant mediterrània de València.