València

La Marina de València es transformarà en el barri innovador de la ciutat amb el govern de Catalá

Més recursos públics, un nou ens d'administració i potenciar la innovació empresarial són algunes de les claus del PP per al futur d'aquesta àrea

1 minut

Vista aèria de La Marina de València

La Marina de València serà una prioritat en el govern municipal de l'Ajuntament de València que liderarà María José Catalá a partir del pròxim 17 de juny després de la victòria electoral del Partit Popular en les eleccions del 28M. Precisament, així ho va transmetre la pròpia dirigent després de la reunió mantinguda dilluns passat amb Joan Ribó, actual primer edil en funcions de la ciutat que haurà de deixar l'alcaldia després de dues legislatures al capdavant.

De fet, potenciar La Marina per a assegurar el seu futur és un dels temes que el govern de la capital valenciana té ara mateix en marxa i que es preveu que continue sobre la taula després de l'arribada dels populars al consistori municipal. D'idèntica manera ocorrerà amb la Capitalitat Verda Europea 2024 —un distintiu dotat amb 600.000 euros dirigit a les ciutats capdavanteres en polítiques mediambientals i ecològiques— i la rellevància de les quals va destacar Catalá després de la trobada amb el líder municipal de Compromís.

El projecte del govern de Catalá en aquesta zona de València oberta al mar és convertir-la en un hub d'empreses i start-ups i que aquesta s'establisca com el barri innovador de València. En conseqüència, i per a enfortir aquesta zona de la ciutat com a gran pol d'innovació a nivell nacional i tambén europeu, la pròxima alcaldessa proposa crear un ens per a administrar-la que estarà format per representants de l'Ajuntament de València, de la Generalitat Valenciana i de l'Autoritat Portuària de València (APV).

A més, també augmentarà la participació de l'administració pública valenciana en aquesta zona perquè la totalitat de la seua gestió no recaiga en les corporacions de caràcter privat que allí operen. És el cas de Lanzadera, una acceleradora i incubadora d'empreses propietat de Juan Roig allotjada en La Marina; o també EDEM, l'escola d'empresa, negocis i management que també té una de les seues principals seus enfront del mar.

El futur de l'edifici de l'Alinghi, en l'aire

Una altra de les decisions que haurà de prendre el govern de Catalá serà l'ús que tindrà l'edifici de l'Alinghi (antiga base de l'equip Alinghi en l'America's Cup) que en l'actualitat és seu de La Base, un centre cultural de referència en La Marina. Precisament, en els pròxims dies aquesta infraestructura situada en el centre d'aquesta àrea albergarà una exposició immersiva sobre les creacions pictòriques de Joaquín Sorolla.

No obstant això, el caràcter cultural d'aquest edifici podrà donar un gir de 360 graus i donar pas a un ús enfocat "a acabar projectes productius i innovadors com la Marina d'empreses", va explicar Catalá en un desdejuni informatiu el passat mes de maig, en plena campanya electoral.

Edifici La Base de la Marina de Val̀ncia

En aquest sentit, la dirigent va mostrar la seua contrarietat amb que part d'aquesta infraestructura es destinara a Labora, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, per a "crear un espai compartit del Sistema Nacional d'Ocupació" on impulsar la innovació i experimentació en matèria d'orientació i emprenedoria per a l'ocupació, segons van informar des de l'Ajuntament en 2022.