València

María José Català defensa que "les persones amb discapacitat han d'ocupar un lloc central en les polítiques públiques"

Cayetano Manchón

2 minuts

L'alcaldessa de València, María José Català, al XVIII Congrés de CERMIS Autonòmics

L'alcaldessa de València, María José Català, defensa que "les persones amb discapacitat han d'ocupar un lloc central en les polítiques públiques". La primera edil de la ciutat, durant la inauguració del XVIII Congrés de CERMIS Autonòmics 'Per una transició digital justa i inclusiva', ha afirmat que el progrés i l'avanç "no ho seran si deixem arrere a una sola persona".

A l'acte d'obertura han assistit la vicepresidenta i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero; la diputada de l'àrea de Benestar i Inclusió Social i Salut Pública, Inmaculada González; el president del Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) estatal, Luis Cayo; el president del CERMI Comunitat Valenciana, Luis Vañó; el director general de Discapacitat de l'Ajuntament de València, Javier Copoví; i la directora general Persones amb Discapacitat de la Generalitat, Bàrbara Congost; entre altres.

Durant la seua intervenció, la primera edil ha anunciat que València "serà la primera ciutat, d'un total de cinc ciutats europees, a implementar un projecte pilot en col·laboració amb Google per a facilitar l'accés a aparcament a persones amb mobilitat reduïda (PMR)".

A més, Català, qui ha mostrat la seua satisfacció perquè València haja sigut triada seu d'este congrés, ha destacat que "som la primera ciutat espanyola a dotar de rang de direcció general les polítiques de discapacitat i, a més, hem posat en marxa més de 20 iniciatives en formació, apoderament i visibilització, de les quals quatre coincidixen plenament amb l'objecte d'este congrés, i que busquen millorar la qualitat de vida d'este col·lectiu, que han suposat una inversió pròxima als 900.000 euros".

Així mateix, la màxima representant municipal ha recordat que el consistori al costat de CERMI i les entitats que l'integren ha desenvolupat una xarxa d'oficines municipals d'accessibilitat. "Amb este projecte també som pioners entre les ciutats espanyoles i amb ell volem formar en accessibilitat i inclusió al personal municipal, detectar els dèficits en els edificis, espais i àrees municipals, assessorar els diferents serveis i desplegar mesures d'accessibilitat".

D'altra banda, María José Català ha indicat que l'Ajuntament també aposta per convertir la ciutat "en una destinació inclusiva i accessible" i, en esta sentit, ha remarcat que durant este últim any "ja hem sensoritzat més de 2.200 places d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda i hem desenvolupat QR inclusius en les nostres festes, amb el qual volem continuar derrocant barreres en l'accessibilitat a la comunicació i la informació".

Finalment, l'alcaldessa s'ha afirmat estar orgullosa "d'acollir esdeveniments com este, on innovació, justícia social i col·laboració es donen la mà" i ha assenyalat que "esta cita que té un significat doblement especial per la celebració del 25 aniversari del CERMI Comunitat Valenciana i que València siga este any Capital de l'Economia Social 2024, una oportunitat que ha de servir de catalitzador per a avançar més ràpidament en esta àmbit".