València

La producció de l'IVC "Dinamarca" torna a València de la mà del Teatre Rialto

Estarà en cartell del 15 al 31 de gener al teatre de la capital valenciana

1 minut

21.01.14_Dinamarca rialto

L'Institut Valencià de Cultura torna a programar al Teatre Rialto de València la seua exitosa producció 'Dinamarca' un text de Josep Lluís i Rodolf Sirera, dirigit per Carles Alfaro i interpretat per Paula Braguinsky, Sergio Caballero, Cristina García, Enric Juezas, Raúl Navarro i Rebeca Valls.

Aquest espectacle de l'Institut Valencià de Cultura ha rebut diversos premis en l'any 2020. L'obra va estar premiada com a millor autoria teatral i va obtenir una nominació a millor actriu protagonista -a Rebeca Valls- als Premis Max. Als Premis de les Arts Escèniques Valencianes va obtenir els premis a millor text, millor direcció escènica, millor actriu per a Rebeca Valls, millor il·luminació i millor vestuari.

També ha obtingut el Premi Túria 2020 al millor espectacle teatral, el Premi de la Crítica Literària Valenciana 2020 i el Premi de la Crítica 'Serra d'Or' de teatre al millor text dramàtic. Finalment, fa poc, Sergio Caballero va estar nominat a la millor interpretació masculina en els Premis dels Actors Professionals Valencians 2020 pel seu treball en aquesta producció.

Amb aquesta trajectòria era necessari que l'IVC oferira l'oportunitat al públic valencià de tornar a veure aquesta obra, que es podrà gaudir a l'escenari del Teatre Rialto del 15 al 31 de gener de 2021.

L'obra transcorre durant els anys de l'ocupació nazi en Dinamarca. Sis personatges van entreteixint una apassionant teranyina de relacions i conflictes que basculen de l'esfera més íntima i familiar a la lluita entre la Resistència als nazis i els grups paramilitars pronazis, de l'univers sentimental a l'ambició professional i dels desitjos sexuals més amagats a la crisi religiosa.

'Dinamarca' tanca la trilogia 'Europa en guerra' dels germans Sirera. Plantejada de forma conjunta abans de la sobtada mort de Josep Lluís, ha estat acabada per Rodolf com a homenatge al seu germà. La trilogia es va iniciar amb 'Silenci de negra' que retrata la França de la Resistència, seguida de 'Benedicat', que passa a la Croàcia de Pavelic.

Així, aquesta absorbent i magistral peça es converteix en l'última obra conjunta de dos dels autors més grans del nostre teatre.

Com ha assenyalat l'autor, l'obra, malgrat passar als anys quaranta, té un caràcter molt actual, ja que "els grans conflictes són sempre actuals" i el que mostra l'obra són abusos, explotació, dominació o crisi de valors.