València

La ciutat de València registra la dada més alta d'afiliacions a la Seguretat Social de l'última dècada

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, i la regidora de Desenvolupament Econòmic, Pilar Bernabé, han assenyalat que "2022 serà l'any de la recuperació econòmica de la ciutat"

1 minut

Torres de Serrans, centre de València

"2022 serà l'any de la recuperació econòmica de la ciutat de València". Així de contundents s'han mostrat tant la vicealcaldessa Sandra Gómez, com la regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, durant la presentació del balanç de creació d'ocupació de la ciutat. I és que les dades, facilitats per Labora, les avalen.

La ciutat de València registra quatre mesos consecutius de baixes en les llistes de la desocupació, però a més, si es compara amb l'últim any, 10.881 persones han eixit de les llistes de l'atur, la qual cosa es tradueix en una reducció del 17%. Un escenari que ha permés posicionar València com una de les ciutats líders en la baixada de la desocupació. De fet, com ha assenyalat Gómez, "la baixada intermensual de València és del 5,3%, mentre que l'autonòmica se situa en el 4,7% i la nacional en el 2,4%".

Sens dubte, unes dades que han sigut fruit dels múltiples programes d'ocupació, ajudes i accions que han contribuït al fet que, amb data de desembre de 2021, la desocupació se situe a València en 54.424 persones, enfront de les més de 69.000 que es va registrar en 2015. En aquest sentit, Bernabé ha recordat que "fins i tot en els moments més durs de la pandèmia, el nombre de persones que estaven en desocupació ni es va acostar a la xifra de 2015".

"El teixit local està fort", ha afirmat la regidora. D'aquesta manera, València ha registrat la dada més alta d'afiliacions a la Seguretat Social de l'última dècada amb 409.049 persones en el règim general, més les 57.014 persones donades d'alta com a autònomes. Així mateix, cal destacar que, el mes de desembre, la ciutat va aconseguir el segon millor registre mensual de contractacions amb 40.231.

"Hui dia, hi ha més persones treballant a la ciutat de València", ha insistit la vicealcaldessa. Per això, entre els objectius de l'ajuntament per a aquest 2022 es troben treballar en l'atracció d'inversions; continuar ajudant al teixit econòmic innovador amb la cerca de patrocinis i ajudes al desenvolupament de sectors; així com la consolidació dels hubs innovadors de la ciutat amb l'obertura de la Farinera – que acollirà espais de primer nivell com un hub de desenvolupament de videojocs – o el de Velluters, que es convertirà en un hub de disseny al mateix temps que València es converteix en la capitalitat mundial del disseny.

A més, com ha informat la regidora Pilar Bernabé, "enguany, 689 persones es beneficiaran dels plans d'ocupació, més de 20.600 persones es formaran gràcies als nostres programes i, per descomptat, continuarem ajudant a les nostres pimes i autònoms amb ajudes a la contractació, consolidació i creació d'empreses; el llançament del programa 'Amunt Persianes'; i plans de digitalització per als comerços".

En aquest punt, Bernabé ha anunciat que "hem obtingut 1,5 milions dels fons Next Generation per a la digitalització dels comerços de les zones turístiques de València. En breu, obrirem aquesta convocatòria de la qual es beneficiaran 200 comerços, però no serà l'única, ja que aquest ajuntament ha estat treballant per a optar a totes les línies que provinguen d'aquests fons europeus".

I per a dur a terme tots aquests objectius, en els pressupostos de 2022, l'Ajuntament de València ha incrementat la seua aposta per la creació d'ocupació i la formació amb un augment de la inversió d'un 61%, però també per la innovació econòmica i l'emprenedoria, incrementant el pressupost per a aquestes partides en un 82% respecte al 2021. "2022 és l'any de València, un any on acollirem la Gala dels Goya o mostrarem el potencial del nostre turisme intel·ligent. Accions que suposaran un motor econòmic per a la ciutat", ha apuntat Sandra Gómez.