L'hostaleria de Russafa preveu facturar un 82,8 % de mitjana del que va facturar en 2019 durant Falles

Les pimes hosteleres i d'oci consideren aquestes festes com el punt d'inici de la recuperació de la normalitat

Guardar

Terrasses al barri de Russafa
Terrasses al barri de Russafa

El 87,1% de les pimes hostaleres i de l'oci del barri de Russafa considera que la celebració de les Falles pot significar l'esperat punt d'inflexió de la pandèmia i el principi de la recuperació de la normalitat en la seua activitat, malgrat que el volum de negoci se situa encara per davall del de 2019. De fet, preveuen facturar un 82,8% de mitjana del que van facturar fa dos anys durant la setmana gran fallera.

Així es desprén de les dades recopilades per l'Associació per una Hostaleria Responsable en Russafa (Al Balansí) entre diferents bars, restaurants, pubs i discoteques de la zona recollits en l'estudi de perspectives econòmiques per a les festes josefines d'enguany.

Més concretament, preveuen que la facturació mitjana durant la setmana fallera siga un 17,2% menor que la de 2019 i comparada amb la de tot el mes març de fa dos anys siga un 24,4 menor. Així, el 58,06% dels establiments enquestats esperen facturar menys, un 32,26 assenyalen que el mateix i només un 6,45% preveu facturar un 53% més que fa dos anys.

Una altra dada que revela l'enquesta és la importància de les Falles per al sector en un dels barris amb més tradició i activitat fallera de la ciutat, ja que abans de la Covid la facturació durant la setmana gran, en comparació amb una setmana normal, arribava fins i tot a quintuplicar-se en alguns casos.

Les expectatives dels bars, millors que la de locals d'oci

Per tipologia d'establiment, els bars i restaurants enquestats preveuen facturar un 14,6% menys durant la setmana fallera i un 21,97% menys durant el mes de març en comparació amb 2019. Les dades sobre activitat econòmica són una mica menys positius per als empresaris dels locals d'oci nocturn, segons l'enquesta. Les seues previsions de facturació respecte a les de 2019 són d'un 28% menys durant el mes de març i un 24% menys durant la setmana de Falles. Aquesta diferència l'atribueixen al fet que sobre l'oci nocturn encara pesen les restriccions amb l'ús de la màscara obligatòria en interiors i només poder consumir en barra o taula.

No obstant això, des d'Al Balansí es mostren optimistes, alhora que cauts, ja que, després de dos anys amb dures restriccions, una sisena ona devastadora, la incertesa econòmica provocada per la crisi d'Ucraïna i amb la mirada posada en el cel, davant les previsions meteorològiques, consideren que les dades no són dolents. No obstant això, fins i tot el 80,65 de les pimes preguntades preveuen augmentar la plantilla durant la setmana gran en 1,8 treballadors.

Precisament són els locals d'oci els que més augmentaran el seu personal, amb un reforç de mitjana de 2,7 de treballadors, molts d'ells per a realitzar labors de mediació i controlar l'entorn del seu local, enfront de l'1,8 dels bars i restaurants.

Perfil del client

L'enquesta també analitza el perfil de públic que acudeix als establiments del barri durant Falles. Es tracta de persones d'una mitjana d'edat de 37 anys i amb una despesa mitjana de 16,6 euros per persona.

Amb més detall, l'edat mitjana dels clients baixa als 32 anys en el cas dels locals d'oci, enfront dels 39 dels bars i restaurants. Respecte al tiquet mitjà de consum, també hi ha una diferència entre el dels locals d'oci, 15 euros per persona, i el de bars i restaurants, que ho xifren en 19,6 euros.

Sobre l'origen, el públic que reben els hostalers i els locals d'oci del barri, procedeix, majoritàriament, de diferents barris de la ciutat i d'altres municipis de la província de València, en un 63,12% dels casos, i un de cada tres són turistes d'altres províncies de la Comunitat Valenciana, de la resta d'Espanya i d'origen internacional.

Destacats