L'Hospital General de València acaba amb la polèmica sobre l'ús de les màscares de tela prohibint el seu ús en la totalitat de les seues instal·lacions. Per tant, es converteix en el primer hospital de la Comunitat Valenciana a imposar aquesta normativa. La mesura ja s'estava portant en altres comunitats autònomes com per exemple, al País Basc.
Des del centre hospitalari consideren que no hi ha fiabilitat en què les mascaretes de tela siguen segures per a evitar la transmissió de la Covid-19. Per això, la seua utilització, s'ha posat en dubte i la prohibició de portar-les dins d'hospitals, residències o ambulatoris podria ser imminent.
Segons han afirmat diferents usuaris, reparteixen mascaretes quirúrgiques gratuïtes en les entrades de les instal·lacions a aquelles persones que accedeixen amb una protecció que consideren "no reglamentària". El procediment també és aplicable a aquelles persones que tenen la seua pròpia mascareta danyada, per exemple.
Aquestes mesures estan començant a aplicar-se en altres hospitals d'Espanya. Les autoritats no descarten prendre mesures més severes que la no recomanació del seu ús. El problema és que molts ciutadans utilitzen mascaretes de tela pel fet d'"evitar una multa". No obstant això, podrien estar posant en perill a la resta de la societat. Tampoc és viable aquelles persones que no fan un ús responsable o que no cuiden el manteniment d'aquestes, ja que tenen un determinat ús de caducitat o especificacions, com les llavables que, en tal cas, han de llavar-se de manera periòdica.
Des que s'imposara l'ús obligatori de les mascaretes a la Comunitat a l'estiu, gran part de la població ha triat aquest model per al seu ús diari, ja bé siga per estètica, pel preu, o la capacitat de personalització que presenten. No obstant això, la seua efectivitat sempre ha estat qüestionada, i, a mesura que més hospitals prohibisquen el seu ús, més es qüestionaran. De moment, no hi ha cap estudi relacionat amb el seu ús que certifique que protegeix o evite un contagi.