València

L'elèctric ha vingut per a quedar-se: la mobilitat sostenible agafa força a València

València instal·larà quatre nous punts de recàrrega elèctrica a partir de l’energia de l’aigua

1 minut

Un cotxe elèctric

Que la mobilitat sostenible, cada vegada, està més present a València és un fet. L'anell ciclista no solament s'alça com una de les infraestructures millor valorades i més premiades de la ciutat, sinó que, a més, acabats de complir dos anys de la seua posada en marxa, els usuaris que ja aposten per una mobilitat més respectuosa amb el medi ambient i més amigable per a València, ja aconsegueixen els dos milions.

Un augment que, com no podia ser d'una altra manera, s'ha fet molt més visible durant les Falles en les quals valencians, però també milers de turistes han optat per la bicicleta, així com pels vehicles elèctrics de lloguer, com els patinets o les motos, per a gaudir de les nostres festes.

Sens dubte, des del Govern de la Nau s'ha fet una aposta ferma pel canvi en la mobilitat i la introducció de vehicles sense emissions a la ciutat amb mesures com les que, en el seu moment, detallava l'Alcalde de València, Joan Ribó, com la rebaixa "de l'impost de circulació en un 75% per als vehicles elèctrics sense emissions", així com la instal·lació de diferents punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics en diferents punts de la ciutat, com per exemple l'aparcament de Bruges.

La ciutadania, més conscienciada de la importància de respectar el nostre entorn, ja demanda la promoció de l'elèctric. I, prova d'això, són els milers d'usuaris amb els quals ja compten les empreses de mobilitat elèctrica compartida, o l'augment de vendes que s'ha produït en els patinets elèctrics.

Així, des de la regidoria de Mobilitat, no solament es va tirar avant una nova ordenança, adaptada als nous temps, que abordava la circulació de tots aquests mitjans de transport, sinó que, com avança el Levante-EMV, des de la regidoria d'Hisenda ja tenen preparades les tarifes que deuran abonar aquestes empreses de lloguer de vehicles, i que oscil·len entre els 60 euros a l'any per patinet; 82 euros per moto; i 960 per cada cotxe elèctric.

Quatre punts de recàrrega de vehicles a través de l'energia de l'aigua

La sorpresa la donava també el regidor del Cicle Integral de l'Aigua, Vicent Sarrià, que ha anunciat la instal·lació de quatre carregadors de vehicles elèctrics, que funcionaran a partir de l'energia de l'aigua. Uns punts de recàrrega potents – de 22 quilowatts -, que permetran recarregar el cotxe en tan sols dues hores, aproximadament.

Aquests quatre punts, que seran d'ús públic i gratuïts, se situaran en l'avinguda de les Corts Valencianes, en l'avinguda Regne de València, en la Plaça de la Reina i al voltant de l'Hospital General.

Per a això, tal com ha explicat Sarrià, "s'aprofitarà tant les infraestructures, com els recursos energètics disponibles en el proveïment d'aigua de la ciutat. S'ha desenvolupat un programari de gestió que permetrà optimitzar tant l'ús dels carregadors, com l'energia disponible. Amb aquesta iniciativa, volem participar i facilitar l'ús de mitjans de transport sostenibles a València".