L'entorn de l'antic hospital La Fe i futur complex sanitari Ernest Lluch, una illa de 47.750 m² de Tendetes, comptarà amb una gran zona verda de 6.300 m² "i reserva d'espai per a dos enjardinaments més i per a altres necessitats detectades en este barri com, per exemple, habitatge de protecció pública". Així es desprén del Pla de Reforma Interior (PRI) "Ramón Porta Carrasco", impulsat hui per la Junta de Govern que ha aprovat l'avaluació ambiental territorial i estratègica simplificada d'aquesta actuació urbanística.
Al final d'esta reunió de l'executiu local, el regidor Borja Sanjuán ha recordat que l'objecte d'este pla és ordenar i urbanitzar l'illa delimitada pels carrers Pare Ferris, Joaquín Ballester, Ricardo Micó i la plaça Poeta Salvador Rueda, "i solucionar un buit urbà inacabat després de 30 anys des de l'aprovació del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU)". Així mateix, ha explicat que "la intervenció pal·liarà els dèficits urbanístics del barri pel que fa a zones verdes de proximitat i habitatge de promoció pública".
El Pla, que contempla la integració d'este espai amb la resta del barri i el futur Complex Sanitari Ernest Lluch, reserva una zona escolar de 4.500 m² a l'oest de l'actuació, resguardada del soroll del trànsit de l'avinguda de Burjassot i encarada al clos de l'antiga Fe. En el centre de l'àmbit, localitza una gran zona verda de 6.300 m², i al costat de l'avinguda Burjassot, dos blocs lineals de set plantes, pensats per a la construcció d'habitatges, com a transició entre els blocs de cases existents al nord i sud de l'actuació. "Estos blocs permetran atendre part de la demanda d'habitatge protegit per a la zona", ha aclarit el regidor després de ressaltar que el Pla preveu un 15% d'habitatge protegit del total.
"L'ordenació proposada té en compte a més criteris mediambientals com l'assolellament d'habitatges, i contempla la generació d'espais segurs i confortables per als veïns i veïnes, en la línia política de recuperar i revitalitzar els barris", ha ressaltat Sanjuán, qui també ha donat compte de l'acord de la Junta de Govern per a adjudicar la prestació dels servicis de conservació, neteja, manteniment i reparació de les fonts ornamentals de la ciutat per un import de 2.750.488,50 € per a cinc anys.
"Concretament, l'objecte d'este contracte és la prestació dels esmentats servicis, així com la reparació de 78 fonts ornamentals, les existents i les noves que s'incorporen a este, durant la vigència del contracte", ha detallat l'edil.
Inversió per a millorar el proveïment de l'aigua potable
A instàncies de la Regidoria del Cicle Integral de l'Aigua, l'Ajuntament també ha decidit destinar 1.716.407,77 € (IVA inclòs) per a condicionar els decantadors, incorporar un nou sistema automàtic de neteja i executar altres actuacions en la citada planta potabilitzadora. Aquests treballs, que es duran a terme en 14 mesos, estan inclosos dins pla d'inversions en plantes potabilitzadores per al proveïment de València.
En este punt, Borja Sanjuán ha subratllat que la planta de La Presa abasteix d'aigua potable a la ciutat de València i la seua àrea metropolitana, i ha detallat que un dels objectes d'aquesta intervenció "és la millora del rendiment de l'etapa de decantació". "També es contempla augmentar la capacitat hidràulica de les instal·lacions i altres reparacions en benefici de la ciutat i de tota la població metropolitana de l'Horta Nord que rep aigua potabilitzada en la planta de la Presa", ha afegit.
Finalment, el regidor ha informat de l'acord adoptat per a aprovar el Registre de Dades de l'Ajuntament de València, "un inventari de dades com a resultat del treball realitzat en la recapitulació, elaboració i confecció d'un catàleg de dades".
"La datificació de la informació pública, i la construcció d'aquesta infraestructura són fonamentals per a construir sistemes que ens permeten realitzar mètriques, models predictius o sistemes d'intel·ligència artificial, que permeten millorar l'aplicació eficient de les polítiques públiques", ha assegurat en destacar que "este registre queda definit com una eina per a agilitar i simplificar el procediment del dret d'accés a la informació pública i per un altre de conéixer quines dades són susceptibles de publicar-se com a dades obertes i d'aquesta manera, oferir un servici molt més eficient".
"Amb aquesta eina es fa un pas avant en l'important objectiu estratègic d'aconseguir una infraestructura de dades que puga dotar de coneixement tant a les polítiques públiques desplegades pels diferents servicis municipals, com en la dotació de dades d'àmbit públic i reutilitzable (dades obertes) per a l'ús per part de qualsevol persona, empresa o entitat que vulga utilitzar-los. L'Ajuntament posarà mecanismes usables que permeten aquesta reutilització i d'igual manera, es mantindrà un contacte permanent amb aquelles persones que puguen ser susceptibles d'usar aquesta informació, que no és sinó l'element fonamental per a la Societat del Coneixement i la Intel·ligència Artificial", ha conclòs.