L'Ajuntament de València busca fórmules per a facilitar espais a les entitats socials a Ciutat Vella

La regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha visitat la Fundació Itaka- Escolapis i els locals dels seus projectes Amaltea i Akeloo de Velluters.

Guardar

La regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de València, Isabel Lozano, en la seua visita al Centre d'Inserció Sociolaboral “Akeloo” de Velluters
La regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de València, Isabel Lozano, en la seua visita al Centre d'Inserció Sociolaboral “Akeloo” de Velluters

La regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha visitat aquest matí la seu d'Itaka- Escolapis, fundació creada i impulsada per l'orde religiós de l'Escola Pia i les Fraternitats escolàpies l'any 2001, que està situada en el barri de Velluters, on l'entitat té dos projectes: el Centre d'Inserció Sociolaboral "Akeloo" de Velluters que atén a 12 joves, i el projecte Amaltea, que rep a 30 xiquets i xiquetes.

Tant en un com en un altre projecte, els xiquets, xiquetes i joves als quals s'atén es caracteritzen per mancar de recursos personals, socials o econòmics que els deixen en una situació de risc d'exclusió social, amb el que dificulta la seua educació i genera menys oportunitats d'accés al món formatiu i laboral que Itaka- Escolapis tracta de pal·liar.

La reunió ha servit perquè la regidora de Serveis Socials, Isabel Lozano, haja conegut de primera mà la problemàtica actual d'aquesta entitat, que ha hagut de deixar un local en el qual tenia en funcionament un Centre de Dia per a Infància que atenia a 36 xiquets i xiquetes i a les seues famílies. i que s'ha traslladat ara a l'avinguda Tres Creus, encara que l'entitat continua prestant la seua atenció a la infància en Velluters amb un projecte més xicotet, Amaltea. En Tres Creus, el nou Centre d'Atenció Diürna Saó atén a xiquets, xiquetes i adolescents de Patraix, Fuensanta, Sant Marcelino, i altres zones properes als nous locals.

La regidora Isabel Lozano s'ha compromés al fet que l'Ajuntament de València facilitarà espais a les entitats socials a Ciutat Vella perquè "no podem deixar que la pressió urbanística i turística que afecta al centre històric de la ciutat acabe desplaçant la intervenció social comunitària en els barris d'aquesta part de València, que és molt necessària en alguns casos".

D'altra banda, la Fundació també compta amb un projecte en el barri de Malvarrosa, anomenat Llum, en el qual s'atén a uns 40 menors en situacions carenciales en un barri on l'oferta socioeducativa és escassa més enllà dels centres escolars, dificultant l'educació integral dels xiquets i xiquetes.

Isabel Lozano ha expressat que "és una bona notícia que la ciutat tinga tantes iniciatives a nivell social i del tercer sector perquè suposa que tenim una xarxa viva d'associacions que treballen en col·laboració amb l'Ajuntament de València per garantir els drets i la qualitat de vida de les persones més desfavorides. I des de l'Ajuntament estarem al costat de totes aquestes entitats, responent a les seues necessitats i oferint-los espais adequats per a desenvolupar una labor tan important".

Destacats