València

L’Ajuntament de València agilita la concessió de llicències amb la compra de tauletes, monitors i aplicacions informàtiques per a les inspeccions a peu de carrer

Segons Lucía Beamud, es tracta “d’una revolució tecnològica per facilitar el treball del personal tècnic i inspector i prestar un millor servici a la ciutadania”

1 minut

320-terrazas-1

L'Ajuntament ha adquirit 28 tauletes, 52 monitors i noves aplicacions informàtiques per facilitar el treball del personal dels servicis d'Inspecció Municipal i Activitats a peu de carrer, des del mateix lloc on es realitza la inspecció, amb l'objectiu de reduir els terminis d'emissió d'informes i concessió de llicències. La regidora d'Espai Públic, Lucía Beamud, ha manifestat que "es pretén millorar el funcionament d'aquests servicis amb una revolució tecnològica que facilite el treball del personal tècnic i inspector i, en definitiva, prestar un millor servici a la ciutadania".

A més de les 28 tauletes per efectuar les inspeccions en camp, els programes informàtics per gravar les dades de la inspecció i els 52 monitors que permeten visualitzar els projectes digitals sense haver de recórrer a la supervisió manual, està previst que els servicis d'Inspecció Municipal i Activitats reben a final de mes dos nous sonòmetres. "La motivació d'aquestes adquisicions és, d'una banda, agilitar i simplificar les visites d'inspecció, comprovació i vigilància de les activitats econòmiques i d'execució d'obres", ha explicat Lucía Beamud, "i, d'altra banda, dotar als inspectors municipals de l'instrument adequat que els permeta realitzar fotografies i registrar en el mateix emplaçament les dades corresponents depenent del tipus d'inspecció, de manera que es reduïsquen els terminis d'emissió d'informes i s'agilite la concessió de llicències".

La compra d'aquest material s'aplica a les funcions d'inspecció en obres en habitatges, façanes, cobertes, eliminació de barreres arquitectòniques i espectacles públics, entre altres. Gràcies a les noves aplicacions informàtiques s'han creat enquestes i plantilles per a cada tipus d'inspecció que simplifiquen la redacció dels informes, de manera que "es redueix notablement el temps transcorregut des de la visita d'inspecció i la data d'emissió de l'informe, amb la possibilitat real de poder assumir més inspeccions que en anys anteriors". A més, a través del programari Revit s'implanten les noves tecnologies al disseny de l'edificació i també la metodologia de treball BIM (Building Information Modeling), la qual permet la gestió i manteniment de projectes en totes les seues fases, incorporar la informació i necessitats de tots els agents que intervenen en cadascuna d'elles, controlar els temps de construcció, analitzar el cost del projecte o avaluar la seua sostenibilitat.

Lucía Beamud ha afegit que "el personal municipal no disposava del material adequat per adaptar-se a les noves tecnologies, ja que les inspeccions s'han estat realitzant durant anys principalment mitjançant anotacions en paper, que després s'havien de transcriure als informes". Per això, ha destacat l'edil, "hem fet una gran labor de dinamització, modernització i agilitació de tràmits".

Etiquetes: