València

Joan Ribó reclama i defensa que "la Marina de València és per a la ciutat"

1 minut

La Marina de València

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha defensat aquest dimarts, junt amb la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, que "la Marina de València és de la ciutat de València". Arran de les manifestacions del president de l'Autoritat Portuària, Aurelio Martínez, sobre la gestió de les concessions de La Marina i la seua revisió "una per una", l'alcalde ha recordat que l'ampliació del Port va comportar en el seu moment nombroses cessions per part de la ciutat, especialment des del barri de Natzaret. Ribó ha reiterat que l'informe de l'Advocacia de l'Estat sobre l'ús de les concessions del Port, és "únicament un informe, i no una sentència judicial", i ha assegurat que "en el seu moment hauran de parlar els tribunals".

Ribó ha qualificat les afirmacions de Martínez com unes declaracions "no excessivament afortunades, sobretot pensant en la ciutat de València", i ha recordat "les cessions que la ciutat va fer en el seu moment per a poder realitzar l'ampliació del Port, que van afectar, per exemple a les platges de Natzaret, que van quedar eliminades". Per això, ha rebutjat les conclusions de l'informe de l'Advocacia de l'Estat sobre la gestió dels recursos de la Marina, i ha manifestat que "plantejar, com es planteja en eixe informe, que tot allò que aporte rendiments econòmics en La Marina torne al Port no és la millor manera, precisament, de compensar la ciutat de València per aquells elements també negatius evidents que ha comportat l'ampliació del Port".

L'alcalde ha subratllat que l'informe en qüestió "no és una sentència judicial"; i ha assegurat que no està d'acord amb el seu contingut. "Així que, per descomptat, continuaré defensant la posició de l'Ajuntament de València que La Marina és un espai de la ciutat, tal com ho ha sigut en els últims anys". De fet, segons ha explicat l'alcalde, el nombre de ciutadanes i ciutadans que fan ús de la Marina per a esport, oci, innovació o activitats lúdiques no ha deixat de créixer en els últims anys: de les 7,5 milions de visites registrades l'any 2019 s'ha passat a 9 milions l'any passat, 2022. "Per tant, La Marina és ara mateix un espai on la gent fa moltíssimes activitats; i defensar que tot allò que aporte diners torne al Port em sembla una solució que no recull l'objectiu inicial –ha afirmat l'alcalde Ribó- la qual cosa, per descomptat, no permetrem; per la qual cosa, en el seu moment, hauran de parlar els tribunals", ha afegit.

Per la seua banda, la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha instat "a reinicialitzar moltes coses des de la salvaguarda d'un aspecte en el qual tots hem d'estar d'acord, que és posar-nos en l'òptica del ciutadà que vol gaudir de La Marina i traure el major potencial dels seus espais: aquest ha de ser l'únic objectiu", ha defensat.

"És primordial –ha afegit Gómez- que La Marina és un espai de la ciutadania, de la ciutat, un àmbit que aprofitem perquè les empreses més capdavanteres puguen localitzar-se, i aprofitar el seu potencial també en l'acceleració d'ocupació, que la ciutadania puga veure com un espai propi".

La vicealcaldessa i regidora d'Urbanisme s'ha manifestat "personalment cansada dels problemes repetidament vinculats a determinades qüestions sobre la Marina de València", i ha assegurat que "la ciutadania encara entén menys per què no som capaces de posar-nos d'acord entre administracions". Sandra Gómez ha instat a "deixar de costat els continus problemes, confrontacions i informes, que no ens porten enlloc", i ha defensat la necessitat de "posar fi al conflicte que portem molt de temps allargant amb aquest tema i reinicialitzar moltes coses per a començar de nou amb una mirada conjunta, que estic convençuda –ha assegurat- que tots els protagonistes i tots els partits polítics compartim: que La Marina és de la ciutadania, de la ciutat".