L'horta valenciana monetiza per primera vegada la seua contribució a l'absorció de CO₂

Guardar

Lliurament del xec pel projecte d'absorció de CO₂ de les emissions generades durant l'esdeveniment València Cities Climate Week
Lliurament del xec pel projecte d'absorció de CO₂ de les emissions generades durant l'esdeveniment València Cities Climate Week

El Tribunal de les Aigües ha rebut este matí un xec per a desenvolupar el projecte d'absorció de CO₂ de les emissions generades durant l'esdeveniment València Cities Climate Week, en el context de la Capitalitat Verda Europea 2024. Així es van comprometre les parts en l'acte de presentació de l'eina HortiGO2 el mes de juny passat en un acte en el qual va participar l'alcaldessa de València, María José Catalá.

L'acte de lliurament ha tingut lloc aquest matí en la seu de Global Omnium amb la presència dels regidors de l'Ajuntament de València, Carlos Mundina i Paula Llobet; i el director de la Capitalitat Verda, Antonio García Celda així com el CEO de Global Omnium, Dionisio García Comín, Juan Valero de Palma com a president de FENCORE (Federació Nacional de Comunitats de Regants d'Espanya) i el president del Tribunal de les Aigües, Francisco Almenar, entre altres.

La Fundació Aigües de València ha fet lliurament del xec per valor de 9.873 euros al Tribunal de les Aigües. Aquest import correspon a l'absorció de 326 tones de CO₂ calculades gràcies al projecte Hortigo2.

La quantitat serà distribuïda entre les comunitats de regants de les séquies de Mislata, Favara, Benàger-Faitanar i Rascanya com a part del projecte positiu a nivell local amb el component estratègic de fomentar la continuïtat de l'agricultura en l'horta.

Global Omnium ha sigut responsable de la consultoria estratègica del càlcul de les absorcions realitzades pels cultius en l'horta, que ha sigut validada segons els requisits de la norma ISO 14064-2:2019. El xec de la Fundació Aigües de València representa l'absorció mitjançant el projecte d'impacte positiu per les emissions generades durant l'esdeveniment València Cities Climate Week, celebrat com a part de la programació de la Capitalitat Verda Europea a València.

Este acte ha destacat el ferm compromís de la ciutat amb la sostenibilitat i ha posat en relleu la importància de l'horta en la mitigació del canvi climàtic. El lliurament d'este certificat celebra l'èxit del projecte Hortigo2 i ressalta la col·laboració entre les institucions i les comunitats locals per a aconseguir objectius ambientals comuns.

El regidor de Millora Climàtica i Gestió de l'Aigua, Carlos Mundina, ha agraït a Global Omnium el seu suport a la Capitalitat Verda i la seua compensació de la petjada de carboni a la València Climate Week, ja que "el projecte HortiGO2 ofereix una solució local per a compensar les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle, alineant-se amb els objectius de sostenibilitat de València Capital Verda Europea i del qual es beneficia el Tribunal de les Aigües, Patrimoni de la Humanitat".

Per part seua, la regidora de Turisme, Innovació i Inversions, Paula Llobet, ha destacat que "com a Capitalitat Verda Europea 2024, reconeixem i donem suport a iniciatives com estes, que impulsen la sostenibilitat i aposten per un model de desenvolupament més equilibrat i respectuós amb el medi ambient. Este projecte demostra com la col·laboració entre les institucions, les empreses i els ciutadans pot generar un impacte positiu real."

Juan Luis Pozo, director de Sostenibilitat de Global Omnium, ha destacat que "ens trobem en la primera ocasió a nivell mundial, com ja va passar amb la petjada de carboni de l'activitat turística de la ciutat de València, que se certifica oficialment sota l'estàndard internacional ISO l'absorció dels cultius d'agricultura sostenible per a compensar un esdeveniment d'índole turística internacional".

D'esta manera, València Capital Verda Europea es consolida com un referent en sostenibilitat, gràcies a projectes com HortiGO2 que integren tecnologia avançada i estàndards internacionals per a oferir solucions efectives en la lluita contra el canvi climàtic.

Destacats