El secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, s'ha mostrat molt satisfet per l'avanç aconseguit en la mesa de negociació entre la Generalitat, l'Ajuntament de Sagunt i l'empresa Lafarge. En la reunió ha participat també la secretària autonòmica d'Economia, Blanca Marín, i membres de la Direcció General d'Urbanisme, a més de la representació de l'equip de govern municipal, amb l'alcalde, Quico Fernández, al front.
Els directius de Lafarge, complint el compromís adquirit en l'última reunió amb la Generalitat i l'ajuntament, han presentat un estudi sobre l'alternativa d'El Piñal, un document que servirà de base a l'hora d'establir el nou full de ruta. Totes les parts implicades en este procés, després d'este principi d'acord, han decidit constituir una comissió tècnica que valorarà les distintes fórmules juridicoadministratives i establirà l'estratègia que s'ha de seguir en els pròxims mesos.
La premissa principal de l'acord, com exigix l'Ajuntament de Sagunt, és garantir el 'blindatge' mediambiental de la muntanya de Romeu, on es troba ubicada l'actual explotació minera, en la pedrera del Salt del Llop. Alhora que es garantix eixa protecció, es realitzaran les oportunes modificacions de la planificació urbanística, amb la corresponent avaluació ambiental estratègica, i la tramitació del corresponent projecte miner que permeta a l'empresa traslladar la seua activitat a la nova ubicació prevista en El Piñal.
La comissió tècnica creada es reunirà a mitjan pròxim mes de gener per a definir al detall els passos que s'ha de seguir per totes les parts implicades en este procés: Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient, Conselleria d'Economia Sostenible, Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Ajuntament de Sagunt i Lafarge.