Amb la tornada a la normalitat, Fira València ja treballa en la revitalització d'un espai que ha estat marcat durant més de dos anys per la pandèmia de la COVID-19. Per això, de cara a acollir una major quantitat d'esdeveniments, des de l'organització s'estan preparant de cara a 2022 i 2023 unes deu noves fires.
Així ho expressava el director general de la institució, Enrique Soto, durant la celebració del Comité Executiu de Fira València. "Aquestes noves fires s'estan desenvolupant de diferents formes i hi ha algunes que s'acceleraran al costat d'unes altres ja existents", assenyala.
Exemple d'això és Univers Tech. Aquest cas es desenvolupa baix Expojove amb la intenció de transformar-se en una fira independent d'espai d'oci. També passa el mateix amb Eco Chemical Solutions, que tindrà lloc al costat d'Ecofira i que comença mostrant la seua pròpia identitat. En aquest sentit, també s'està posant a punt el Saló d'Equipament i Disseny Urbà, que se celebrarà al costat d'Iberflora al setembre.
D'altra banda, les fires que naixen ja com a independents són la Fira dels Esports d'Aventura i Ecofood Saló Professional de la Producció Agroalimentària Ecològica. La primera d'elles tindrà lloc el mes de desembre, mentre que l'última està prevista la seua celebració per al mes de març de 2023. Així mateix, existeixen altres cinc projectes en procés que abasten temàtiques com la gastronomia, l'artesania, el turisme i patrimoni cultural, la promoció de productes agrícoles, o les solucions tecnològiques per a les empreses i formació.
A més del llançament de noves fires, Fira València "realitzarà una reflexió estratègica sobre els seus certàmens fonamentals per a orientar aquests de la forma més adequada a les necessitats d'expositors i visitants". Unes necessitats, argumenta, "que clarament han canviat amb la pandèmia", explica Soto.
El director general de Fira València també es mostra partidari d'augmentar la captació d'esdeveniments externs i diversificar les fonts d'ingressos. Això, a través de la comercialització de serveis de producció i muntatge per a les administracions públiques per a altres recintes i organitzadors privats que operen tant en Fira València com fora d'ella. La institució també apostarà per la transformació digital i l'anàlisi de dades com a motors de canvi i d'aportació de valor als clients.
Convenis amb altres entitats
Un altre dels aspectes des del qual s'està treballant per a enfortir Fira València és la signatura de convenis amb altres entitats. Des de l'organització firal, ja han tingut lloc els primers contactes amb Visit València. La finalitat és que els visitants professionals de Fira València puguen obtindre avantatges en serveis d'ús habitual com el transport públic, la restauració, allotjament, compres, teatres i museus.
Si bé aquesta iniciativa amb Visit València busca millorar l'experiència del visitant professional de Fira València i promoure, alhora, el turisme MICE a la ciutat, l'altre conveni va orientat a un sector diferent. El comité executiu de la institució va aprovar ahir a signatura d'un acord amb l'Associació Valenciana de Startups amb la finalitat d'acostar l'ecosistema emprenedor a l'activitat firal. L'objectiu és posar a la disposició de la indústria valenciana solucions innovadores que augmenten la seua competitivitat.
Actualment, Fira València es troba en un procés de desprivatització amb la condició de posar fi a la situació en la qual es troba des de fa dècades. Per això, des de l'empresa s'ha encarregat un diagnòstic que permeta conéixer i contrastar el grau d'acompliment de la Fira en les dimensions social, ambiental i econòmica, i proposar accions específiques que ho milloren. Tot això orientat al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i amb la condició de recordar que la institució "manté un compromís amb la societat".