València estrenava fa unes setmanes l'Àgora a la plaça de l'Ajuntament, un potent espai cultural que acollirà multitud d'activitats que aniran des de conferències, exposicions i projeccions audiovisuals fins a tallers infantils durant els caps de setmana o concerts tots els dijous de juliol i agost.
Una instal·lació que forma part de València, Capital Mundial del Disseny i que romandrà a la plaça de l'Ajuntament fins a finals d'any. Després, es traslladarà definitivament a la Marina on està previst crear un districte innovador. Mentrestant, valencians i turistes tindran l'oportunitat de gaudir d'aquest espai i, per descomptat, del seu espectacle de llums.
A partir d'aquest dimecres, 29 de juny, l'Àgora València s'il·luminarà, cada capvespre, amb un espectacle de llums que serà a càrrec de Radiant Lab. Sens dubte, un esdeveniment que no deixarà a ningú indiferent, ja que cal recordar que l'estructura té unes dimensions en planta de 24 per 10 metres i una altura de 10 metres.
El pavelló Àgora València ha sigut construït amb l'objectiu d'acostar la creativitat a la ciutadania i convertir-se en aparador del disseny valencià. Dissenyat per l'arquitecte Miguel Arraiz, en col·laboració amb l'estudi d'arquitectura Arqueha Arquitectura i Urbanisme, la instal·lació és un espai obert i diàfan ideal per a acollir tot tipus d'esdeveniments.
A més, el sostre, realitzat íntegrament amb vareta, és un disseny de l'artista faller Manolo García que simula les ones de la mar. D'aquesta manera, s'ha previst que l'estructura s'il·lumine a la nit simulant els fars que guien als vaixells al costat de la costa.
Es tracta, així, d'una instal·lació completament sostenible – s'ha emprat un 50% de materials reciclats, estalviant fins a un 70% d'aigua, a més d'utilitzar tecnologia LED i de baix consum – que s'obri a la ciutadania per a mostrar tot el potencial del disseny valencià.