València

Es modifica el Pla Especial de l'Eixample per al futur IES Sant Vicent Ferrer

1 minut

Imatge de la façana de l'Ajuntament de València

La Comissió d'Urbanisme aprova la modificació del Pla Especial de l'Eixample per al futur IES Sant Vicent Ferrer. El nou institut ocuparà la mateixa parcel·la de 3.712 m² però s'augmentarà l'altura en coincidència amb l'entorn.

Segons el regidor d'Urbanisme, Juan Giner, "hui s'ha fet un pas important per posar en marxa un dels projectes de la Conselleria d'Educació que millorarà la qualitat dels centres educatius de la ciutat de València, sobretot en la zona de Russafa on l'escassetat de sòl dificulta el desenvolupament i l'ampliació de nous centres educatius".

L'edificació actual de l'institut presenta mancances que impedixen que es puguen ampliar el nombre d'unitats educatives. Amb el nou projecte, la petjada màxima edificable suposarà una superfície de 1.876 m², amb 5 altures, amb una altra addicional per a les instal·lacions tècniques i una edificabilitat màxima permesa d'11.256 m² de coberta.

Estes necessitats han estat plantejades des de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport dins de la seua programació d'intervencions i proposa la substitució de l'edifici actual per a augmentar el nombre d'unitats tant en Educació Secundària Obligatòria com en Batxillerat.

Per al regidor d'Urbanisme, "la contínua coordinació i col·laboració entre la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de València està permetent que es desbloquegen projectes que estaven alentits o que necessitaven un impuls de les dues administracions". Ara, este nou avantprojecte de les obres detalla els nous espais educatius i les condicions arquitectòniques de la nova construcció.

L'edifici de l'IES Sant Vicent Ferrer se situa entre els carrers de l'Almirall Cadarso i Borriana i, tot i que el centre es va crear als anys 30, l'actual edifici va començar a funcionar íntegrament l'any 1969.