Aquest dimarts 5 de juliol s'ha produït en l'Àgora València, situat en la plaça de l'Ajuntament, la signatura de patrocini entre l'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE) amb València Capital Mundial del Disseny (WDCV2022). Per part de l'entitat metropolitana ha acudit a la signatura el seu president i vicealcalde de València Sergi Campillo, i representant a l'Associació València Capital de Disseny, el director general de WDCV2022 Xavi Calvo.
La col·laboració entre ambdues entitats s'ha creat per a unir sostenibilitat i disseny en la ciutat de València, tal com ha afirmat Xavi Calvo. Per això, ha assegurat en la presentació de la campanya que s'estan duent a terme diversos projectes de sostenibilitat per a posteriorment relacionar-los amb el món del disseny de residus. "Per a fer això, serà fonamental l'educació i comunicació ambiental" ha manifestat.
D'altra banda, Sergio Campillo ha declarat que l'EMTRE volia col·laborar amb WDCV2022 des d'un principi, ja que el seu objectiu era "construir un model productiu més viable vinculat a l'economia circular" mitjançant la visió metropolitana. "Un dels objectius és posar en valor el disseny per a millorar la vida de la gent" ha ratificat Campillo. A més, el vicealcalde ha volgut recordar a la ciutadania que aquesta campanya també busca promoure i publicitar la conscienciació del canvi climàtic: "Estem en un moment en el qual són evidents les conseqüències del canvi climàtic, per la qual cosa hem d'adaptar el nostre model de desenvolupament a l'escenari actual".
Finalitat de la campanya
"La finalitat és buscar llaços entre unió i sostenibilitat i potenciar el disseny valencià" ha garantit la gerent d'EMTRE Sara Bort. La gerent ha assegurat que volen fer visible l'educació ambiental i que per això crearan diversos tallers: un d'ells es realitzarà el pròxim 7 de setembre per a millorar els índexs de reciclatge a través de l'explicació de conceptes com residu o economia circular. Un altre dels tallers es realitzarà el 10 de novembre per a valorar els efectes nocius que causen els residus en el territori i així treballar per a lluitar contra el canvi climàtic. A més, alguns tallers comptaran amb la presència d'algunes associacions arrelades en l'àmbit metropolità. "També volem fomentar el debat al voltant del que és la sostenibilitat en el disseny amb dues jornades. Una d'elles es farà el 5 d'octubre amb professionals relacionats amb la reparació de materials i una altra serà el 14 de desembre amb professionals que combinen disseny amb sostenibilitat" ha garantit Bort.
La gerent de l'entitat metropolitana ha finalitzat la presentació declarant que aquesta cooperació entre ambdues entitats tindrà assegurat "molt d'èxit" i que finalment s'aconseguirà el que tota la ciutadania espera: una ciutat sostenible.