L'EMT anuncia noves línies i modificacions a València

Catalá afirma que vol la millor EMT d'Espanya i que l'empresa municipal isca dels debats polítics

Guardar

Un autobús de l'EMT 100 % elèctric
Un autobús de l'EMT 100 % elèctric

L'Empresa Municipal de Transports de València (EMT), concretament Manuel Martínez, gerent de l'empresa, juntament amb l'alcaldessa de València, María José Catalá i el regidor de Mobilitat i Seguretat, Jesús Carbonell, ha presentat les noves línies i modificacions de les línies dels autobusos per a la ciutat. L'objectiu principal del consorci és connectar el centre amb la zona marítima litoral per a afavorir els atractius turístics de València, com a principal punt de connexió en l'estació de Joaquim Sorolla. Fins a 7 línies d'autobusos passaren pel centre. "Vull la millor EMT d'Espanya i que isca dels debats polítics per la seua ineficàcia", ha exaltat la Catalá. Fins a 23 nous conductors s'incorporaran en les pròximes setmanes sumats als anteriors 70 de fa uns mesos.

"La gran novetat és la connexió del front marítim amb les estacions de trens. L'objectiu és coordinar-se de forma òptima perquè tots els trens d'Espanya puguen arribar a la zona litoral, ja que és un dels majors atractius turístics de la nostra ciutat", ha afirmat Carbonell. Les línies que passaran pel centre són la 4, 11, 16, 26, 32, 33 i 70.

L'alcaldessa de València ha assegurat que aquestes modificacions es duran a terme quan acaben les obres del carrer Sant Vicent, previstes per a abans de Nadal. A partir de llavors, s'eliminarà un carril bus en Colón, traient les línies 11, 32 i 70 i, de Poeta Querol, les línies 4 i 31. Per tant, del carrer Colón eixiran les línies 8, 10, 28, 40, 71 i 81 i les eliminades circularan des del carrer La Paz i Sant Vicent. "Tant el Mercat Central com Ciutat Vella tenien dificultats de connexió. Volem recuperar la vida en aquestes zones evitant el transbord a persones majors o de mobilitat reduïda", afegeix Catalá.

Per a connectar la zona centre amb el litoral marítim, es crea un servei directe en l'Estació Joaquim Sorolla i la zona costanera, per a satisfer les necessitats turístiques i les connexions a les platges. Per tant, la línia 31 continuarà fins a aquesta estació on reiniciarà el retorn cap a la zona costanera.

Així mateix, la primera edil assevera que han treballat a recuperar passatgers gràcies a les noves línies del centre. Així doncs, per la plaça de l'Ajuntament passaran 6 línies sumades a les 9 de la Pau. "És clar que la plaça de l'Ajuntament ha de ser per als vianants, però també entenem que ha de ser visitable", puntualitza l'alcaldessa.

Per la seua banda, el gerent de l'EMT, Manuel Martínez, exposa que solament dues línies regularan en la plaça de l'Ajuntament, és a dir, pararan perquè el conductor realitze els descansos necessaris o s'igualen les freqüències. "Anteriorment, eren huit les que regulaven", explica Martínez. A més, el gerent afegeix que els estudis realitzats per l'EMT anuncien una deficiència en la qualitat de les comunicacions amb el cor de València, perdent atractiu en els usuaris. Martínez assegura: "Les línies del centre no han crescut en sintonia amb la resta de la xarxa, amb un 1,3% enfront d'un 8,91% en comparativa amb l'etapa prepandèmia.

El representant de l'EMT assegura que en els últims anys han rebut múltiples queixes per part d'associacions i col·lectius a causa de les grans distàncies que havien de recórrer a peu per a arribar al centre de la ciutat.

Quan finalitzen les obres del Cicle Integral d'Aigua al carrer Sant Vicent es posarà en marxa el nou operatiu, que comportarà a un dispositiu encarregat de donar a conéixer amb antelació eixes reordenacions. Hi haurà informació en les parades, personal al carrer i a bord dels autobusos, així com correspondència en la bústia. També poden seguir les diferents informacions a través dels canals oficials en xarxes socials i la pàgina web de l'EMT.

Destacats