Emivasa llança una nova app: totes les millores

Guardar

 Presentació nova app Emivasa
Presentació nova app Emivasa

L'empresa mixta Emivasa, de gestió de l'aigua potable a València, ha llançat la nova aplicació per a dispositius mòbils, app, que millora la interacció amb les persones abonades al subministrament del servici i afavorix un consum més responsable i sostenible. La presidenta d'Emivasa, la primera tinenta d'Alcaldia, Maria José Ferrer Sansegundo, ha presentat hui la nova eina, acompanyada pel regidor del Cicle Integral de l'Aigua, Carlos Mundina, i pel CEO de l'empresa Global Omnium, Dionisio García Comín. Tal com han assenyalat, "es tracta d'una nova app que té l'objectiu de facilitar a les persones usuàries la gestió del consum de l'aigua i oferir així un servici més àgil, intuïtiu, còmode i eficient".

La nova aplicació mòbil permet que les persones abonades puguen accedir de manera senzilla a tota la informació relacionada amb el consum i facturació, així com realitzar múltiples gestions sense necessitat de desplaçaments. Tal com ha subratllat Ferrer San Segundo, "la intel·ligència artificial i la tecnologia ja no són el futur, sinó que estan ací per a afavorir major informació, transparència i accessibilitat per a la ciutadania, uns principis ja plenament instal·lats en la cultura democràtica i de gestió de les entitats públiques i privades". "És fonamental avançar en la digitalització, i que el procés siga fàcil i intuïtiu per tal que arribe a la major part de la població", ha assenyalat.

L'avís de "casa buida"

La nova eina permetrà millorar els processos de consum, atés que oferix informació en temps real. Per això, permetrà detectar fugues d'aigua de manera quasi immediata, per exemple, i no esperar a les lectures del comptador, setmanes després. Tal com ha assenyalat el regidor Carlos Mundina, "actualment hi ha més de 40.000 titulars de més d'un comptador els qui, poden activar l'avís de "casa buida" perquè s'active l'alerta si es detecta algun consum no previst (per exemple, que hi haja una fuga o altres circumstàncies)". També serà útil esta possibilitat per als professionals administradors de finques, "ja que a València hi ha més de 15.000 comunitats de propietaris amb zones comunes, jardins o piscines que també poden beneficiar-se d'estos avisos", ha afegit Mundina, qui ha subratllat que l'objectiu és "acostar la informació al client i facilitar la interacció mitjançant l'accés real als seus consums".

Entre les novetats que oferix la nova app destaquen l'accés mitjançant dades biomètriques; la subscripció d'avisos i alertes diverses per consum excessiu; gràfiques d'hàbits de consum per franges horàries o gràfiques de facturació, la qual cosa permetrà a cada persona usuària conéixer de primera mà i poder millorar els hàbits de consum. Igualment, facilita el pagament de factures i obtindre duplicats de manera ràpida i segura des de qualsevol lloc del món, a més de poder xatejar amb el servici d'atenció al client.

Des del moment en què s'accedix, la pantalla oferix diferents imatges navegables que mostren gràfiques de consums i gràfiques de facturacions de manera clara i detallada. També s'han habilitat una sèrie de 'cards' informatives, que ajuden a visualitzar l'estat de les factures, i les alertes i subscripcions possibles, la qual cosa millora la manejabilitat de l'app. Entre els avantatges de l'aplicació destaca la possibilitat de poder desplegar i veure tots els pics de consum 12 hores després de fer el consum, quasi immediatament. De tal forma que l'usuari podrà comprovar mitjançant gràfica els moments del dia on més creix el consum (també es poden consultar les dades setmanalment o mensual per franges horàries). L'aplicació, disponible tant per a Android com per a IOS ja pot ser descarregada per les persones usuàries d'Emivasa.

El CEO de Global Omnium, Dionisio García Comín, ha recordat que esta nova aplicació mòbil ha sigut possible, entre altres factors, "gràcies al fet que l'Ajuntament de València va apostar fa 15 anys per instal·lar la telelectura, situant la ciutat com una de les urbs més potents en tecnologia en la xarxa d'aigua potable". Esta aposta per comptadors intel·ligents en el subministrament ha proporcionat eines digitals a l'altura de la capacitat tecnològica de la xarxa que s'han vist plasmades en la creació de la nova aplicació mòbil. "Cada dia més valencians ens demanden major agilitat, més transparència i informació; i esta aplicació naix fruit d'eixa demanda que dona resposta a les seues necessitats i inquietuds", ha subratllat García Comín.

Sorteig d'un cotxe 100% elèctric per a altes de factura electrònica

García Comín ha subratllat la voluntat d'Emivasa de continuar impulsant la innovació, i ha anunciat la millora de la pàgina web de l'empresa "amb més informació i més proximitat a clients". I, així mateix, s'ha referit a l'ús de la factura electrònica, "l'ús de la qual permet reduir la petjada hídrica i la petjada de carboni". Al llarg de l'últim any, les persones que fan ús d'este instrument digital han crescut un 10%; en estos moments ja són 160.000 (el 34% del total), "i volem continuar reforçant eixe impuls", ha explicat el CEO de l'empresa. Per a això, s'ha posat en marxa, amb la col·laboració de la marca d'automòbils Dacia, una iniciativa per a impulsar les altes en la factura electrònica. La convocatòria conclourà el pròxim mes de juny, i inclou el sorteig d'un cotxe Dacia Sprint, 100% elèctric entre la gent que s'apunte a la factura electrònica.

Destacats