Els futurs astronautes o exploradors estan en les Escoles d'Estiu de València

Amb l’èxit d’aquests espais, cada vegada sorgeixen més iniciatives originals i lúdiques per als xiquets

Guardar

escuela-verano
escuela-verano

Arriba l'estiu i, amb ell, la millor temporada per a gaudir amb amics i familiars del bon temps i l'oci. No obstant això, no tothom pot gaudir de vacances en aquests mesos i açò pot convertir-se en un problema per a les famílies amb xiquets una vegada acabat el curs. Per això, les Escoles d'Estiu s'han consolidat com el millor pla B dels pares, encara que amb la seua evolució i experiència, s'han convertit també en un espai molt esperat per als més xicotets. Deixar volar la imaginació, fer noves amistats i, sobretot, passar-li-ho bé, són els pilars que fan que cada any augmenten les matrícules i varie l'oferta fins a donar amb les temàtiques més originals. D'aquesta manera, s'ajuda a conciliar la vida laboral i familiar amb molta diversió.

Descobrir animals i planetes i aprendre a capturar-los

Amb l'èxit d'aquests espais estivals, cada vegada hi ha més iniciatives diferents que pretenen fer un volt a la diversió i a la manera de treballar la imaginació dels xiquets. Així, els valencians i valencianes d'entre 5 i 12 anys poden viure un estiu apassionant a través d'"Expedició Àfrica", una escola d'estiu del Bioparc d'entre finals de juny i juliol que porta l'eslògan "Superherois al rescat del planeta". En aquesta salvatge escola, els alumnes poden convertir-se en exploradors per a salvar la naturalesa i conéixer diferents espècies en "Animals extraordinaris" o participar en una missió juntament amb les superheroïnes de la "Patrulla Terra".

Un altre dels centres que segueix una dinàmica diferent de les tradicionals és la Ciutat de les Arts i les Ciències. En aquest cas, el planeta Mart es converteix en protagonista durant tres setmanes (cada torn és d'una) perquè els xiquets puguen submergir-se en una missió espacial i convertir-se en geòlegs, astronautes o puguen, fins i tot, aprendre música per a fer una banda sonora marciana. Tampoc faltaran les projeccions en l'Hemisfèric ni la possibilitat de dormir amb taurons en l'Oceanogràfic o els jocs a l'aire lliure amb els waterballs i caiacs dels llacs, entre altres activitats.

D'altra banda, i per a xiquets una mica més majors (d'entre 8 i 13 anys), l'espai LOBBE d'imatge, fotografia i creativitat de Paterna organitza una xicoteta escola d'estiu de fotografia. Així, durant una setmana, els alumnes i alumnes s'acostaran al món audiovisual com a mitjà d'expressió i coneixeran tots els detalls per a fer les fotografies més boniques. A més, també faran una passejada per la història dels fotògrafs més coneguts del món "per a treballar la seua seguretat i oratòria, però de forma lúdica", explica l'empresa.

En canvi, els més xicotets (d'entre 3 i 5 anys) tenen una cita amb la cultura a través de l'Escola d'Estiu de Difusió Cultural. Amb "Artistes en el jardí- Summer edition", aquesta empresa converteix als alumnes en "Guardians del patrimoni" i els emergeix en els Jardins de Vivers per a mostrar-los tot el que amaga. D'aquesta manera, practiquen el dibuix o l'escultura i coneixen nous animals i plantes, una experiència diferent amb la qual connectar amb la naturalesa. Aquesta empresa, a més, ofereix el curs "Animalario" durant la primera setmana de setembre, en el qual descobriran les espècies que han construït la nostra història fins a l'actualitat.

Cuidar la salut a través de l'esport i els jocs

Finalment, altres espais temàtics molt valorats són els de les Escoles d'Estiu esportives, potser les que més jocs i diversió alberguen en equip i individualment, per la qual cosa atrauen molts xiquets cada estiu. Així, la Federació Esportiva Municipal de València ha oferit 4.470 places entre l'última setmana de juny i la primera de setembre per a xiquetes i xiquets d'entre 3 i 18 anys. Amb l'objectiu de "facilitar l'aprenentatge dels més xicotets a través de classes esportives i lúdiques", l'ens organitza els seus cursos en el Campus Multideportivo Petxina, Poliesportiu Cabanyal-Canyamelar, Poliesportiu Verge del Carme-Beteró, Poliesportiu de Benicalap, Pavelló Font de Sant Lluis i de Malva-Rosa, Poliesportiu Natzaret, CEIP Ramiro Jover (en anglés) i en el Poliesportiu de Benimaclet. En les instal·lacions no falten el futbol sala, hoquei, futbol femení, waterpolo, bàsquet, karate, esgrima, escacs, handbol, gimnàstica i voleiplatja, així com altres esports alternatius, jocs esportius i recreatius i els alumnes poden gaudir de diverses disciplines o d'una sola en concret.

Les localitats valencianes, per la seua banda, també disposen d'aquest tipus d'oferta. Un exemple és l'Escola Esportiva d'Estiu d'Alfafar, on els xicotets d'entre 3 i 16 anys poden aprendre temes com els primers auxilis, seguretat viària, alimentació sostenible, anglés o medi ambient, així com conéixer més de prop a esportistes d'elit. 700 torrentins també tenen la seua oportunitat a través dels sis Campus Esportius, on poden donar la mà a les vacances amb la gimnàstica rítmica, la dansa, la natació o l'atletisme. L'esport tampoc falta a Rafelbunyol, on enguany hi ha més xiquets en les escoles que poden jugar a pàdel o a pilota valenciana amb l'Escola Esportiva.

Destacats