València

El Cicle Integral de l'Aigua de València inverteix 5,3 milions d'euros en els barris per a garantir el proveïment de qualitat

1 minut

Elisa Valía, regidora de Cicle Integral de l'Aigua de l'Ajuntament de València i presidenta de la EMSHI

La Regidoria del Cicle Integral de l'Aigua continua invertint en projectes per modernitzar la xarxa de subministrament d'aigua potable amb la finalitat de garantir el proveïment segur i de qualitat en tots els barris de la ciutat. Després de concloure en "temps rècord" les obres estratègiques i de gran envergadura per rehabilitar les grans artèries de València, la regidoria invertirà 5,3 milions d'euros en la millora de la xarxa d'aigua potable a l'Amistat, Benicalap, Els Orriols, Torrefiel i La Torre.

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, ha explicat que "continuem modernitzant el sistema de proveïment perquè estiga a ple rendiment i per oferir un servici de màxima qualitat a tots els veïns i veïnes de tots els barris de València". A més, ha afegit que "la implementació de la xarxa és fonamental perquè València continue sent exemple en la gestió d'aigua potable, ja que amb les millores també guanyem en eficiència hídrica i sostenibilitat en no perdre ni una gota d'aigua".

En aquesta línia, la regidora ha assegurat que, "si bé aquestes obres són necessàries per a assegurar el benestar de la ciutadania a llarg termini, atés que es tracta d'un servici essencial", és "conscient de l'impacte en mobilitat que poden ocasionar aquests treballs al carrer". Per aquesta raó, "les obres es realitzaran en el menor temps possible, tal com ha ocorregut amb altres projectes que concloem amb gran celeritat, com l'obra de l'avinguda de Peris i Valero, que la tanquem un any abans del que es preveu". Precisament, Valía ha posat l'accent en la "importància de la planificació des del primer moment i amb tota l'antelació possible per agilitar els treballs".

En opinió d'Elisa Valía, "planificació, inversió i modernització de la xarxa aplicada en tots els barris de la ciutat es tradueix en una major qualitat en el servici, en minimització de fugues i, per tant, en eficiència hídrica, i en una gestió sostenible de l'aigua potable i a l'avantguarda del sector, que és on se situa València en aquests moments".