Les sessions del programa d'orientació Jove Oportunitat (JOOP), per a motivar i orientar a joves que han abandonat els estudis amb la finalitat que troben un projecte de vida, començaran en breu en el Centre Municipal d'Orriols. Esta iniciativa, que en anteriors edicions ha permés que 2 de cada 3 joves implicats es retroben amb els estudis o es reintegren en el món laboral, també es desenvolupa en els Centres de Joventut de Benimaclet, Trinitat, Russafa, Patraix, Malilla, i Sant Isidre.
Ho ha destacat hui l'alcalde de València, Joan Ribó, durant la presentació de l'esmentat programa que, impulsat per l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), està finançat pel Fons Social Europeu. En aquest acte, celebrat en Orriols, Joan Ribó ha subratllat "la importància" de desenvolupar este programa en aquest barri perquè es tracta d'una acció que se suma a altres moltes desenvolupades en diferents àmbits per a dignificar la zona", i ha celebrat "la repercussió que, en general, té la iniciativa que l'any passat va complir les seues expectatives amb el 61% de 889 joves de la ciutat".
Concretament, l'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora de Joventut, Maite Ibáñez, i al costat de la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, han assistit hui a la presentació de la nova edició d'aquest programa, que s'ha celebrat en el Centre Municipal de Joventut d'Orriols. En aquest acte, Joan Ribó ha recordat que "l'Ajuntament treballa en aquest barri en totes les direccions possibles (neteja, servicis socials, urbanisme) per a buscar eixides a la seua problemàtica, i ha ressaltat l'atenció prestada davant els casos d'absentisme escolar, que cada vegada són menys". "Amb tot –ha manifestat- és una gran notícia la posada en marxa d'aquest programa per a aconseguir que joves que han abandonat els seus estudis completen la seua formació, amb motivació i un reforç de la seua autoestima que els ajudarà a construir un projecte integral de vida".
La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha agraït la col·laboració de l'Ajuntament que cedeix els Centres Municipals de Joventut per al desenvolupament d'aquest programa, dissenyat i organitzat per a motivar i orientar a joves d'entre 16 i 21 anys amb fracàs escolar. Oltra ha explicat que "aquest treball es duu a terme en grups xicotets de 10 o 15 persones, als qui se'ls motiva amb valors per a la seua inclusió activa en societat".
Per part seua, la regidora de Joventut, Maite Ibáñez, que ha posat en valor "la funció que, en general, desenvolupen els Centres Municipals de Joventut", ha manifestat la seua "satisfacció per poder col·laborar en el programa d'orientació Jove Oportunitat (JOOP), amb el qual l'Ajuntament participa des de l'any 2018 amb la cessió d'aules i de recursos culturals, lúdics i d'inserció". "Per a nosaltres és fonamental que les polítiques d'inserció laboral formen l'eix en la Regidoria de Joventut i per això volem donar suport en aquest acompanyament personalitzat en la cerca d'ocupació", ha expressat.