València

Arriba el Corpus València 2024: tota la programació d'esta tradicional festa

Els actes del Corpus Christi de València 2024 començaran el 30 de maig

1 minut

Imatge de la Moma de València

València es prepara per a celebrar una de les festivitats més tradicionals i arrelades entre la societat valenciana: el Corpus Christi. A partir del 30 de maig començaran els actes que inundaran la capital del Túria de les tradicionals Roques, la mítica poalà, la Cavalcada del Convit o la solemne processó. Tots ells organitzats per l'associació Amics del Corpus de València. Així, descobrix la programació del Corpus de València 2024.

Els actes començaran el dijous, 30 de maig, a les 20.00 hores, amb l'eucaristia i el pregó del Corpus a l'església del Patriarca. A partir d'eixe moment, se succeiran els diferents actes, com el Trasllat de les Roques, el 31 de maig a les 20.00 hores. Estos monumentals carros antics, tradicionals en la festivitat del Corpus, eixiran des de la Casa de les Roques de València fins a arribar a la plaça de la Verge, on romandran perquè valencians i visitants puguen gaudir d'elles. Eixe mateix dia, a les 23.30 hores serà el torn de la Nit d'albaes amb parades en el palau Arquebisbal, la porta de la Casa de les Roques i en la plaça de la Verge.

Un altre dels actes tradicionals del Corpus de València arribarà el dissabte, 1 de juny, a les 12.00 hores amb la Penjà de poals al carrer Cabillers i Avellanes. Es tracta d'un dels moments més divertits d'esta festivitat que no et pots perdre, ja que els poals s'utilitzen per a "atacar" als soldats del rei Herodes en la Cavalcada del Convit, que tindrà lloc l'endemà.

Cavalcada del Convit

En la vesprada de l'1 de juny, els actes seran els següents: representació dels misteris a les 18.00 hores en la plaça de la Verge; un concert pel Grup de Dolçainers i Tabaleters El Cudol a les 19.30 hores; i el concert extraordinari de la Banda Municipal de València en la plaça de la Verge a les 23.00 hores.

El dia 2 de juny, després de la solemne missa en la catedral i el repartiment de pans beneïts a la porta dels Ferros (10.30 h), arribarà el torn de la Cavalcada del Convit a les 12.00 hores, on participaran personatges com els Gegants i Cabuts o la Moma.

A les 14.00 hores, la pólvora tornarà a la plaça de l'Ajuntament de València amb el tret d'una mascletà; mentre que a les 19.00 hores serà el moment de la solemne processó encarnant els personatges bíblics i tradicionals. El recorregut serà el següent: eixirà de la Catedral per la porta dels Apòstols, per a continuar per la plaça de la Verge, els carrers Cavallers, Tossal, Bosseria, Mercat, Maria Cristina i Sant Vicent, Lluís Vives, Mar, Avellanes, Palau, i la plaça de l'Almoina fins a la catedral.

Finalment, el dia 5 de juny, les dansàs del Corpus arribaran a San Miguel dels Reis.

Així mateix, cal recordar que en la plaça de la Reina, fins al 9 de juny, estarà obert el Mercat de l'Escuraeta on vendran productes tan tradicionals, com a productes de ceràmica valenciana, de fang cuit o de fusta.