València

L'Àgora de la plaça de l'Ajuntament de València obri les seues portes aquesta setmana

Aquest dijous 16 de juny s'inaugura un nou espai de connexió amb la cultura en el centre de València

1 minut

Projecció de la recreació Àgora València

Aquesta setmana obrirà les portes un nou espai de connexió amb la cultura a la ciutat de València. L'Àgora, situada en la plaça de l'Ajuntament, ultima els seus preparatius abans d'inaugurar-se dijous 16 de juny.

Serà aquest dia quan la ciutadania podrà començar a gaudir d'un potent espai cultural que, durant els pròxims mesos, acollirà un ampli ventall de propostes per a tots els públics com ara activitats, trobades professionals i exposicions.

Concretament, aquest espai serà l'epicentre de la programació de València Capital Mundial del Disseny 2022, traslladant-se, durant el pròxim 2023, a la Marina de València en el qual serà el futur Districte del Disseny.

Una construcció sostenible amb el medi ambient

Recreació Àgora València 

Aquesta instal·lació serà l'escenari de tallers, taules redones, conferències i el primer dels set Signature Events impulsats juntament amb la World Design Organization, que atrauran a més de dos milions de persones. I és que, de juny a desembre, acollirà part de la programació que, de juny a desembre, es durà a terme per la capitalitat mundial del disseny. A més, comptarà amb una pantalla gegant on es projectaran continguts audiovisuals de tota mena.

L'Àgora està realitzada per l'artista faller Manolo García i s'alça com una obra d'art plena de simbolisme en el centre de la capital del Túria. I és que, per exemple, el seu sostre simbolitzarà les ones de la mar Mediterrània i s'il·luminarà, a la nit, simulant un far.

La seua estructura seguirà els patrons del disseny i l'estètica i estarà construïda d'una manera sostenible i completament respectuosa amb el medi ambient.

Exposicions amb el disseny com a protagonista

Una jove en l'exposició 'Fruites de disseny' del Centre del Carme

Amb motiu de la capitalitat mundial del disseny són molts els espais culturals de València que s'uneixen a aquesta celebració amb exposicions i tota mena d'activitats. Exemple d'això són les mostres que acull el Centre del Carme Cultura Contemporània aquestes setmanes.

En aquest sentit, fins al pròxim 11 de setembre, 'Fruites de disseny' proposa un recorregut per la gràfica de les marques de fruita -especialment de taronges- des de la dècada dels 50 fins a l'actualitat a través de 250 papers de seda, 120 caixes i 360 etiquetes que inunden de colors, formes, dissenys i tipografies la sala. Aquesta mostra, que es pot veure a la Sala Zero, pren el relleu d'una altra proposta de disseny com 'Per què soc així?' i indaga en la imatge i identitat visual que envolta les fruites és part de la gràfica quotidiana dels consumidors.

D'altra banda, des del 23 de juny al 23 d'octubre, la sala Carlos Pérez acollirà 'Play with design', un treball sobre la semblança entre el procés de creació de jocs dels xiquets, i el procés creatiu del dissenyador. L'exposició ensenya que el procés de cerca de materials, l'elecció de sistemes de construcció o l'establiment de regles són només alguns dels punts comuns entre tots dos i incideix en com el disseny sempre ha estat present en les nostres vides des de la infància i en molts dels llocs quotidians.