València

Comencen les obres de conversió en zona de vianants i reurbanització de l'entorn del Mercat Municipal de Sant Pere Nolasc

«L'actuació permetrà eliminar un dels taps urbanístics més significatius de la ciutat», ha destacat la vicealcaldessa, Sandra Gómez

1 minut

0603 Visita entorn Sant Pere Nolasc

Han començat les obres de conversió en zona de vianants de l'entorn del mercat municipal de la plaça Sant Pere Nolasc, un projecte de rehabilitació, millora i adequació de l'espai públic urbà, amb la finalitat de completar la urbanització existent en les voreres i calçades. Així ho ha anunciat La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, qui ha afegit que la iniciativa permetrà fer complir la normativa actual d'accessibilitat en el mig urbà i superació de barreres.

Tal com ha explicat Gómez, «la premissa és eliminar un dels taps urbanístics més significatius de la ciutat, alhora que recuperar la plaça del Mercat com un espai de trobada agradable que pose en valor la identitat del barri de Morvedre». La Junta de Govern Local va aprovar el projecte el mes de febrer passat, en el marc de les polítiques de revitalització dels espais públics urbans, amb l'objectiu de millorar de la mobilitat, l'accessibilitat i la vertebració per als vianants de la zona.

L'actuació afectarà els carrers Convent, Mateu Escrivà i Santa Isabel, i permetrà la recuperació de 1.900 metres quadrats per a la ciutadania. El treball es completarà amb l'obertura d'una nova via, paral·lela al carrer Nador, i amb la creació d'una zona verda que connectarà el mercat amb el carrer Sagunt. Finalment s'executarà la rehabilitació i obertura d'este centre neuràlgic de la ciutat.

Els treballs inclouran la demolició de vorades i rigoles, i la retirada de les rajoles existents que seran substituïdes per noves rajoles hidràuliques de color negre i unes altres de diferents textures. Totes estaran elaborades amb materials antilliscants per garantir la seguretat dels transeünts. La zona de calçada també es pavimentarà i serà totalment d'ús per als vianants.

D'altra banda, es renovarà també la séquia mare de Mestalla, mitjançant accions de neteja i intubació. A més, es connectarà la xarxa de sanejament a les baixants pluvials de les finques ia les escomeses domiciliàries, i s'instal·laran nous embornals en tota l'àrea. Quant a l'enllumenat públic, s'instal·laren nous fanals als carrers La Miraculosa, Convent, Santa Isabel i Sagunt (quatre fanals en Santa Isabel i dos nous escocells amb arbratge a Sagunt). D'esta manera es completaran les labors de millora del sanejament i drenatge d'aigües, així com de l'enllumenat i la senyalització de la zona.

Per a completar la regeneració de la zona, després de la conversió en zona de vianants, la Regidoria de Comerç procedirà a la rehabilitació del propi Mercat Municipal, mantenint la seua estructura original i el seu caràcter comercial, però recuperant-ho com a espai de trobada del veïnat i de promoció del producte local.

Esta actuació, com altres similars, forma part dels Pressupostos Participatius ‘Decidim València’, i són, en paraules de Sandra Gómez, «projectes necessaris per a millorar la mobilitat i l'accessibilitat, i per a donar solució urbanística a les demandes veïnals». A més, ha continuat, permeten «la recuperació d'un dels espais més importants del barri de Morvedre davant el progressiu abandó patit en les últimes dècades».

Les obres, ha afegit la vicealcaldessa, «també promouran el desenvolupament de futurs establiments i dotaran al barri d'un entorn comú, amable i recuperat, eliminant un dels taps urbanístics més significatius de la ciutat». D'altra banda, també s'ha inclòs en ordenació «alguns edificis confrontants que no estaven inclosos, amb el que es dona protecció no sols als elements ornamentals i a les façanes com a part de la identitat del barri, sinó també a les famílies que viuen en ells», ha conclòs Gómez. Els treballs compten amb un termini d'execució de 3 mesos i un pressupost (IVA inclòs) de 394.434,30 euros.