València ofereix tallers d'estalvi energètic a casals fallers, ONG, associacions veïnals i altres col·lectius de la ciutat. Uns tallers que, a més, són completament gratuïts i a domicili. L'Ajuntament, a través de la Fundació València Clima i Energia, s'encarrega d'impartir aquests tallers gratuïts que ja es poden sol·licitar. Així mateix, les entitats podran triar si el taller s'imparteix en les oficines municipals de l'energia o sol·licitar que s'impartisca en la seua seu en una data de determinada.
Però, com sol·licitar-los? A través de la web de l'Oficina de l'Energia. Aquests tallers tenen una duració d'entre una i dues hores; estan pensats per a grups d'entre 15 i 20 persones adultes; i poden oferir-se per separat o combinats en un itinerari de formatiu. Els tallers s'ofereixen de dilluns a dissabte, en horari de matins o vesprada.
Hi ha tallers que expliquen com entendre la factura de la llum o del gas, com s'accedeix al bo social o com triar la tarifa més convenient per a cada consumidor. També hi ha tallers per a aprendre a estalviar energia i pagar menys en les factures, de rehabilitació energètica amb informació sobre les ajudes disponibles i les opcions per a finançar les obres, així com tallers sobre energia solar i formació per a crear una comunitat energètica que permet compartir les despeses i els beneficis d'una planta fotovoltaica col·lectiva.
Per al regidor d'Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon, "València té la missió climàtica de ser una ciutat neutra en emissions de CO₂ en 2030 i la transició energètica és un dels nostres eixos d'actuació. Posem al servici de la ciutadania tots els recursos municipals perquè ningú es quede arrere en aquest camí. En aquest sentit, la formació i la informació als veïns i les veïnes és una prioritat per a l'Ajuntament".