Colomer proposa la creació d'un grup de treball format per experts en diferents disciplines "per a reforçar més el camí del Invat·tur"

Guardar

colomer 3
colomer 3

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presidit la reunió del consell assessor tècnic de l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur), que s'ha celebrat 'online', en la qual també han participat el director general de Turisme i president del consell, Herick Campos, al costat del director d'Intel·ligència Turística, Mario Villar, i tècnics de l'Invat·tur.

Durant la reunió del consell, Colomer ha assenyalat que "hem d'obrir-nos encara més al talent, per això proposem la creació d'un grup de treball més reduït, format per experts en diferents àrees i disciplines que reforcen encara més el nostre camí".

Colomer ha recalcat que Invat·tur "no és un edifici o una seu, és un canvi de mentalitat, una ajuda per a la transformació que ha d'irradiar a tota la Comunitat Valenciana" i ha afegit que "són també aliances i connexions amb centres de coneixement, amb el teixit empresarial i productiu, a més d'amb les administracions, per a ser més eficients".

El director general de Turisme i president del consell assessor tècnic de l'Invat·tur, Herick Campos, ha explicat que "el consell es reforçarà amb la incorporació de nous tècnics i referents en matèria de la tecnologia turística, tant de destinacions turístiques, com d'organitzacions empresarials".

A més, Herick Campos ha anunciat que "establirem un canal on les empreses de base tecnològica en matèria turística puguen incorporar-se com a entitats col·laboradores d'Invattur" i ha afegit que, "així mateix, dins d'aquestes entitats col·laboradores podran estar altres administracions públiques o entitats públiques o fundacions", al mateix temps que ha recalcat que "l'objectiu és aprofundir en la transversalitat i en la col·laboració publicoprivada que es desenvolupa des de Turisme Comunitat Valenciana i incorporar-la a Invat·tur".

Campos també ha recordat que Invat·tur "no és només un centre tecnològic per a nodrir a la comarca de la Marina Baixa, sinó que té seu a Benidorm però el treball es desenvolupa i s'implementa en el conjunt de la Comunitat Valenciana".

Per part seua, el director d'Intel·ligència Turística de Turisme Comunitat Valenciana, Mario Villar, ha explicat que el nou sistema d'intel·ligència turística de la Comunitat Valenciana, Datatur4CV, "és el projecte que unifica la Xarxa DTI CV amb les dades i la seua anàlisi i eines de Big Data" i que "suposarà un nou avanç en l'estratègia turística de la Comunitat Valenciana, d'acord amb una governança compartida i dirigida per les dades".

En aquest sentit, Mario Villar ha recalcat que "obtenir informació ens farà més eficients, tant als destins com a les empreses".

El principal objectiu del consell assessor tècnic de l'Invat·tur és garantir que l'activitat d'aquest institut s'adapte a les demandes del sector i a l'evolució de l'activitat turística.

Aquest òrgan de caràcter consultiu està format per experts professionals del sector turístic, de reconegut prestigi, que desenvolupen la seua activitat en les principals empreses, associacions, organismes i institucions de la Comunitat Valenciana.

Balanç d'actuacions

En la reunió del consell assessor tècnic de l'Invat·tur s'ha presentat el balanç de les actuacions 2020-2021 i la proposta de programes i activitats 2020-2021.

Respecte a les actuacions de l'últim any, cal ressaltar que s'han realitzat un total de 379 activitats amb la participació de 8.815 assistents en l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques.

En concret, s'han realitzat un total de 18 seminaris web amb la participació de 4171 assistents; 7 assemblees de la Xarxa DTI amb un total de 224 assistents; i 3 Desdejunis Invat·tur amb 65 assistents.

El balanç d'actuacions 2019-2020 mostra un increment de l'activitat respecte a exercicis anteriors, a més s'ha ampliat el radi d'acció de l'Invat·tur a tot l'àmbit geogràfic de la Comunitat Valenciana;

A més, s'ha rebut un major nombre de peticions de col·laboració des de tots els àmbits: administració, associacions, universitats, empreses privades o centres de recerca.

Durant el consell assessor s'han presentat el balanç detallat del curs 2019-2020 de cadascuna de les àrees en les quals es treballa com l'Oficina d'Assistència Tècnica DTI, intel·ligència competitiva i vigilància tecnològica, Smart Data Office, Projectes I+D+i, Laboratori de Cuina, i comunicació i transferència de resultats.

Respecte a la proposta de programes i activitats 2020-2021, en el consell s'han presentat els programes i activitats prorrogats i estesos com el reforç de les actuacions vinculades a l'Oficina d'Assistència Tècnica DTI; l'adhesió d'empreses a la Xarxa DTI; programa per a gestors de DTI; continuació de programa Smart Màrqueting; Samart Lab: protocol·lització d'ús i dotació; continuïtat de les activitats vinculades al conveni amb SEGITTUR.

Així mateix, en el Laboratori de Cuina continuaran en aquest exercici les Aules de Ciència i Gastronomia/ I+D+i Lab Cuina; i la V Edició del Curs Expert Universitari en Cuina Tecnològica; a més continuaran celebrant-se Desdejunis Invat·tur.

Respecte als nous programes i actuacions, destaquen l'elaboració d'un estudi sobre nous models de gestió del màrqueting en Destinacions Turístiques; a més de l'elaboració d'un estudi sobre l'adaptació del model i metodologia DTI-CV a l'àmbit supramunicipal; i l'elaboració d'un manual per a l'adaptació de les Destinacions Turístiques al canvi climàtic.

Així mateix, es treballarà en la internacionalització de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana (DTI-CV) mitjançant diferents col·laboracions amb l'Argentina, Mèxic o l'Uruguai, entre altres països.

Cal destacar també els informes de la Smart Data Office, on s'ofereix informació sobre la capacitat aèria, índexs de la Comunitat Valenciana, allotjaments, mercats i productes. Tot això englobat dins del nou Sistema d'Intel·ligència Turística de la Comunitat Valenciana DATATUR4CV.

Destacats