La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats per Setmana Santa: tot el que necessites saber

Durant les vacances de Pasqua, el complex cultural de València oferix noves experiències interactives, sessions especials en l'Hemisfèric i una programació ampliada en l'Oceanogràfic

Guardar

Ciutat de les Arts i les Ciències
Ciutat de les Arts i les Ciències

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha preparat una programació especial per a les vacances de Setmana Santa, ampliant tant els horaris com les activitats disponibles. El Museu dels Ciències romandrà obert de 10 a 19 hores, i prolongarà el seu horari fins a les 21 hores els dies 18 i 19 d'abril. Per part seua, l'Hemisfèric oferirà projeccions entre les 11 i les 20 hores. L'Oceanogràfic també estendrà els seus horaris perquè els visitants puguen explorar amb més calma els diferents ecosistemes marins del planeta.

Entre les propostes més destacades d'estes dates es troba l'exposició del Museu dels Ciències Leonardo da Vinci: 500 anys de geni, una experiència immersiva, divulgativa i interactiva que convida a descobrir la vida i obra del canviat de nom artista i visionari del Renaixement.

Esta mostra incorpora tecnologia digital avançada per a oferir un recorregut audiovisual per algunes de les principals creacions de Leonardo, inclosos els seus invents, còdexs i dibuixos. Els visitants poden interactuar amb les seues enginyoses màquines al llarg de sis àrees temàtiques que connecten les seues idees amb els avanços tecnològics actuals i les possibilitats del futur.

Un dels principals atractius és una galeria immersiva que transporta al públic a ciutats clau en la vida de Da Vinci com Florència, Roma o Milà. Altres zones interactives se centren en obres icòniques com la Mona Lisa o l'Home de Vitruvi, i permeten endinsar-se en el seu estudi recreat. També inclou el simulador de realitat virtual VR Florència flyover, que oferix l'experiència de sobrevolar la capital toscana.

També destaca la nova exposició 'Metamorfosis. El poder de la transformación', que aborda aquest tema per primera vegada en una exposició científica dirigida al públic infantil. La mostra, desenvolupada per 'La Cité des Sciences et de l'Industrie' de París, explora diferents matisos de la metamorfosi i les transformacions, amb un enfocament científic, en animar al públic infantil a observar, preguntar i preguntar-se.

Recomanada a partir dels 6 anys, s'organitza en cinc escenografies -'El bosc meravellós', 'Espejito, espejito', 'El món de les ombres', 'Les mil i una mirades' i 'La fira'- on el públic experimenta amb diferents interactius i recursos audiovisuals sobre les transformacions que veiem de la naturalesa i en la matèria, en els contes populars i també les que vivim a través del nostre propi creixement personal.

Les famílies també compten amb l'Espai dels Xiquets, per a edats d'entre 3 a 8 anys, on juguen i experimenten amb els sentits, l'aigua i els animals i fins i tot construeixen una casa inacabada. També poden veure com els seus dibuixos cobren vida: trien i acoloreixen un animal, el porten a l'escàner i passen a formar part de "El Bosc Animat" en una pantalla de projecció.

Una altra de les propostes és el Teatre de la Ciència situat en la primera planta del Museu celebra dos espectacles: el musical científic 'Ramona i Cajal' i el xou 'Alt voltatge' dedicat al fenomen de l'electricitat. També destaquen els tallers d'experiments de 'La Ciència a Escena'.

En la tercera planta del Museu dels Ciències, l'espai és també protagonista amb les exposicions 'Marte. La conquista de un sueño', 'Gravedad Cero' i 'La Luna al alcance de tus manos' que conviden a explorar el cosmos i somiar amb altres mons. També és possible passejar per un 'Bosc de Cromosomes' ple de jocs interactius.

Astronomia en l'Hemisfèric

En la cartellera de l'Hemisfèric, entre les novetats destaca la projecció 'Postals d'altres mons', que mostra la diversitat de paisatges planetaris del sistema solar a través de fotografies realitzades per diverses sondes d'exploració espacial. El públic podrà veure imatges hiperrealistes de paisatges de planetes i satèl·lits com els volcans gegants de Mart, els deserts gelats de les llunes Encélado i Europa, els llacs de metà de Tità, els guèisers de fang en Tritó, la serralada equatorial de Jápeto o les volcans de sofre d'Ío.

Gràcies a diversos documents i fotografies de la NASA i l'Agència Espacial Europea (ESA) s'han recreat amb fidelitat aquests paisatges el que permet a l'espectador conéixer com són els diferents cossos celestes pròxims a la Terra i l'enorme diversitat d'escenaris.

La programació de l'Hemisfèric oferix també la projecció 'Auroras. Lluces del norte', que permet contemplar a pantalla completa 'fulldome' este sorprenent espectacle d'intensa llum i conéixer en què consistix en realitat i quin és el secret darrere dels colors aurorals. L'oferta de l'Hemisfèric inclou a més les pel·lícules 'Animal Kingdom' i 'Oceans' en format fulldome 2D, 'El arrecife encantado: Kaluoka'hina 3D' i 'Caminando entre dinosaurios. Planeta prehistórico 3D', i la pel·lícules IMAX 'Amazon Adventure'.

Oceanogràfic

Durant estos dies, l'Oceanogràfic amplia els horaris per a permetre al visitant submergir-se en els ecosistemes marins més importants del planeta. Des dels esculls tropicals fins a les profunditats de l'Àrtic, passant pel Mediterrani o els aiguamolls, el recorregut inclou trobades amb espècies com a taurons, meduses, tortugues marines, pingüins o les quatre belugas, úniques a Europa.

El públic també podrà gaudir de diverses passades de presentacions de dofins i de les pel·lícules al cinema 4D i, a més, d'experiències com el Backstage Tour, La mar a les teues mans o la visita al Centre de Recuperació d'Animals (ARCA) de la Mar.

Destacats