La Regidoria del Cicle Integral de l'Aigua de l'Ajuntament de València ha realitzat una inversió de 3,6 milions d'euros per a dotar d'una xarxa de sanejament als nuclis d'habitatges disseminats situades al voltant del nucli urbà del poble de Castellar-L'Oliveral.
Les obres s'han realitzat en dues grans fases, totes dos ja finalitzades, i que compleixen amb l'objectiu de desconnectar els abocaments d'aquestes habitatges disseminades que anaven a parar a l'Albufera a través de les séquies sense cap mena de depuració. Amb la intervenció integral se li dona solució a aquest problema ambiental.
La regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, ha explicat que l'Ajuntament de València "no tenia obligació de fer aquests treballs atés que les cases estan situades en sòl no urbanitzable, però moltes d'elles estan ja consolidades i no se'ls va requerir en el moment de la construcció que disposaren d'un sistema propi de depuració. Ara els beneficis mediambientals per a l'entorn i per a l'Albufera són enormes i hem volgut prioritzar aquesta actuació". De manera que "és una inversió que mereixia molt la pena", ha aclarit Valía.
En la primera fase, amb un pressupost de prop de dos milions d'euros, les obres es van concentrar en el nord de Castellar-L'Oliveral i es va dotar de xarxa de sanejament als habitatges situades al voltant de l'avinguda del Doctor Ruiz i Comes i camí de Rivas mitjançant un sistema de buit. A més, es va construir una estació de bombament.
En la segona fase d'aquesta intervenció s'ha posat el focus en les zones est, Tremolar, i sud, Alter i carretera de la Font de Masià. El pressupost ha sigut d'1,6 milions d'euros.
"Gràcies a aquests treballs estratègics s'ha dut a terme una intervenció de gran importància i altament beneficiosa per a la ciutadania, ja que aquests veïns i veïnes compten ara amb un sistema de sanejament, però també són molt importants els avantatges per al medi ambient en recollir les aigües residuals i conduir-les a la depuradora", ha conclòs Valía.