La ciutat de València es prepara per a rebre amb els braços oberts una de les cites més emblemàtiques de les Falles: la Cavalcada del Ninot. Després d'un canvi de data a causa de les inclemències del temps, amb una pluja que no ha desaparegut en tota la setmana, este diumenge 9 de març els carrers del centre es vestiran d'humor, crítica i tradició fallera en una desfilada que porta quasi 90 anys traient somriures i reflexions a parts iguals.
Però això no és tot, perquè este gran cercaviles que es remunta a 1935, es tracta de l'escenari en el qual les diferents comissions presenten la temàtica dels seus monuments. Aix
Horari i recorregut
L'esclat de color, art i música de la Cavalcada del Ninot 2025 a València comença este diumenge 9 de març des de les 17.30 hores. Esta desfilada tan esperada de les festes josefinas partirà, com de costum, des de la Glorieta i seguirà pel carrer de la Pau, Sant Vicent, plaça de l'Ajuntament, Marqués de Sotelo i finalitzarà al carrer Xàtiva.

Al llarg del seu recorregut pel cor de València, milers de valencians i turistes gaudiran d'un espectacle on la sàtira política i social es convertix en art efímer. I una finestra en la qual no faltarà el bon humor, vestits sorprenents, disfresses originals i enormes carrosses que no deixaran indiferent a les persones que s'acosten a contemplar este esdeveniment estrela dins de la programació de les Falles 2025.
Com serà la Cavalcada del Ninot 2025?
Enguany, la desfilada mantindrà la seua essència crítica i festiva. Encara que en els seus inicis desfilaven els ninots que posteriorment s'exposaven en l'Exposició del Ninot, hui dia la cavalcada se centra en paròdies sobre l'actualitat a través d'elaborades disfresses, carrosses i representacions teatrals.
Però això no és tot. Des de 2019, les comissions falleres participants han d'incorporar un element més a la seua desfilada: una peça de la seua falla, acompanyada d'una actuació amb música i coreografia. Este toc extra d'espectacle convertix l'esdeveniment en una autèntica festa per als sentits. A més, com és tradició, la cavalcada tancarà amb la peça principal de la Falla Municipal de València i la presència de les Falleres Majors de 2025.

Història i orígens de la Cavalcada del Ninot
Esta desfilada té les seues arrels en 1935, quan les comissions falleres presentaven en la cavalcada els ninots dels seus monuments perquè el públic poguera votar al Ninot Indultat. No obstant això, en 1954, amb la creació de l'Exposició del Ninot, esta tradició va desaparéixer, i la cavalcada es va transformar en una desfilada més festiva i musical.
Va ser en 2019 quan es va decidir recuperar part de l'essència original de l'esdeveniment, exigint a les comissions que integraren elements de la seua falla en les seues actuacions. Aix
On continuar gaudint de l'art faller?
Si vols conéixer més sobre les Falles abans del gran dia, no pots perdre't l'Exposició del Ninot en la Ciutat de les Arts i les Ciències. Esta mostra estarà oberta fins al 15 de març i et permetrà admirar de prop les impressionants creacions falleres abans de la seua destinació final embolicada en flames; excepte un, clar: el Ninot Indultat.

Focs artificials per a completar el cap de setmana
A més de la desfilada, el cap de setmana vindrà carregat de pólvora i emoció. Després de l'espectacle pirotècnic 'La llum de l'esperança' este dissabte 8 de març, el cel de València tornarà a brillar el diumenge amb la tradicional mascletà a les 14 hores en la Plaça de l'Ajuntament i, a la nit, el castell de focs 'La dansa de les estreles', a càrrec de la pirotècnia Saragossana a les 20 hores.
Aix