Castellar-l'Oliveral i els Poblats Marítims són les dues zones de València amb major presència de la covid en aigües residuals, seguides per Camins al Grau, Ciutat Vella, Malilla i Extramurs. Així ho ha confirmat la regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, qui ha donat a conéixer les xifres de l'últim sondeig, fet el 30 de novembre, en les aigües residuals de la ciutat. La regidora ha explicat que "estem en una situació delicada i clarament ascendent i, amb vista a les dates cap a les quals anem, trobe que la ciutadania ha de prendre consciència que estem en una situació clarament pitjor que la que teníem fa un mes o mes i mig".
La regidora ha explicat que "hem entrat des de fa tres setmanes en una magnitud distinta. Veníem durant els mesos de setembre, octubre i, fins i tot, primers de novembre, d'una magnitud d'entre 4 i 9 d'unitats genòmiques de virus per litre. Però en l'últim sondeig, del dia 30 de novembre, estem davant una xifra de 61 milions d'unitats genòmiques per litre". Valía ha reiterat que "els últims sondejos, fets en data 16 de novembre, 23 de novembre i 30 de novembre, han llançat 35, 25 i 61 milions d'unitats genòmiques per litre, que és la unitat que emprem per a mesurar la concentració en aigües residuals".
Elisa Valía ha explicat que "de moment, en les aigües de València es detecta una gran presència de la variant delta del virus però encara estem adaptant i calibrant els mesuradors per poder seqüenciar i detectar la variant òmicron, la nova soca sud-africana del coronavirus".
En el sondeig fet el 30 de novembre s'han localitzat 61 milions d'unitats genòmiques del virus per litre d'aigua. No es detectava una incidència del coronavirus tan elevada en la ciutat des del passat mes d'agost.