Descobrix la 'Capella Sixtina valenciana' a través d'una experiència immersiva única

Es tracta de la primera experiència immersiva d'esta envergadura en un espai eclesial en la Comunitat Valenciana

Guardar

Parròquia de Sant Nicolau de València, la 'Capella Sixtina valenciana'
Parròquia de Sant Nicolau de València, la 'Capella Sixtina valenciana'

La històrica parròquia de Sant Nicolau de València, també coneguda com la "Capella Sixtina valenciana', convida la ciutadania a descobrir la seua història a través d'una experiència immersiva que fusionarà art i tecnologia avançada. Es tracta de la primera experiència d'esta envergadura en un espai eclesial en la Comunitat Valenciana que promet no defraudar. I és que esta instal·lació permanent inclourà joc de llums, vídeo mapping i tecnologia tàctil interactiva.

Un viatge sensorial a través de la història i l'art que amaga la parròquia de Sant Nicolau de València, que es podrà gaudir a la fi de 2024. Este projecte, explica Antonio Corbí, rector de Sant Nicolau, "està orientat a preservar i difondre el patrimoni artístic i cultural de la Parròquia de Sant Nicolau, atraient un públic divers, des de joves fins a amants de la cultura i la tecnologia. Concebut com un "homenatge a la bellesa", este projecte pioner "permetrà a cada visitant construir la seua pròpia narrativa visual mentre descobrix la riquesa cultural i espiritual que definix este espai històric".

La instal·lació serà desenvolupada per Mediapro Exhibitions i sota el nom de 'La Luz de San Nicolás' incorporarà tres experiències principals:

  • Homenatge a la bellesa: Un espectacular mapping projectat sobre la volta i els pilars de la nau central transformarà la foscor en una celebració de llum, inspirat en el Barroc. Este desplegament de llums i ombres descobrirà l'estructura gòtica del temple i la seua exquisida decoració.
  • El batec de Sant Nicolau: Un recorregut històric interactiu que presenta l'església com un organisme viu, on les històries dels seus personatges il·lustres continuen palpables. A través d'instal·lacions interactives inspirades en els elements arquitectònics i pictòrics del temple, els visitants podran explorar deu fites històriques significatives mitjançant tòtems tàctils.
  • «Lux ex Orient»: Una experiència contemplativa que evoca la presència de Sant Nicolau a través d'una immensa vidriera, llum i imatges. Esta etapa convidarà als visitants a una pausa reflexiva, proporcionant un moment de pau per a interioritzar l'experiència viscuda.

Sant Nicolau es distingix per la seua capacitat d'oferir una experiència única centrada en l'acte d'observar. Més enllà de la mera contemplació superficial, esta nova proposta convida els visitants a submergir-se en l'ànima de cada obra d'art. Inspirada pel concepte d'art augmentat, que Leonardo da Vinci va descriure com "un procés continu d'exploració i reinterpretació", esta iniciativa utilitza la tecnologia per a revitalitzar i mantindre viu el llegat artístic, oferint noves perspectives i aprofundint en la bellesa oculta que residix en cada racó del temple, expliquen des de Sant Nicolau.

Sobre Menta

Global Menta és una empresa valenciana especialitzada en gestió cultural, dedicada a la creació de projectes singulars. La seua activitat està orientada a la difusió i preservació del patrimoni històric i cultural, així com al desenvolupament local a través de la col·laboració amb professionals especialitzats en mediació cultural. Global Menta lidera la gestió cultural d'importants institucions a València, incloent-hi la Parròquia de Sant Nicolau, el Museu de la Seda, la Llotja, el Centre d'Art Hortensia Herrero i la Parròquia dels Sants Joans.

Destacats