L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat del regidor del Cicle Integral de l'Aigua i president de l'EMSHI (Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics), Vicent Sarrià, s'ha reunit aquest matí amb la consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, per abordar les mesures que pal·lie la problemàtica del soroll i la mala olor causada per la depuradora de Pinedo. Actualment aquesta qüestió compta amb un projecte que s'està duent a terme, amb un cost que ascendeix a més de 10 milions d'euros, ja que com ha expressat l'alcalde «ens hem reunit diverses vegades amb el veïnat afectat i ens sembla molt important satisfer les seues exigències, en la mesura que siga possible».
Ribó ha explicat que «aquesta reunió té una gran rellevància per les queixes dels veïns», també ha comunicat que «hi ha una sèrie de mesures contemplades que estan en projecte, amb la finalitat d'eliminar el nivell d'olors i soroll que tenen en la zona de Pinedo» i ha afegit que «és important buscar solucions, almenys per pal·liar les molèsties causades».
D'altra banda, la consellera ha assenyalat «la bona col·laboració i la necessitat de coordinació entre les diferents administracions per tindre clar com avançar i abordar aquesta situació amb l'objectiu de donar resposta a les peticions dels veïns i a la sentència del cas EMARSA».
AMPLIACIÓ DEL NOU LLIT DEL RIU
En el passat Debat de la Ciutat, l'alcalde va proposar convertir el nou llit del riu en un corredor verd que connecte el parc natural de l'Albufera i el del Túria amb el de Capçalera i el jardí de l'antic llit. Ribó ha comunicat que «el primer pas és el Pla d'Ordenació de Recursos Naturals del Parc del Túria» i ha puntualitzat que «es proposarà la seua ampliació en dos vessants: la del nou llit i també la de connexió amb el Parc de Capçalera». Així mateix, l'edil ha explicat que «l'objectiu és fer un corredor verd d'àrea metropolitana al sud de València». «És una projecció a llarg termini», ha afegit.Cebrián ha puntualitzat que «és un projecte molt important que suposaria un canvi en el paradigma de gestió d'espais naturals dins de les ciutats i una continuació que pot donar una rellevància internacional al Parc natural del Túria». «A més, hi ha una oportunitat que hem vist en estos dies de pluges intenses, i és que aquest tipus de parcs o jardins en la desembocadura d'un riu pot servir com a sistema de laminació, protecció i adaptació enfront del canvi climàtic», ha afegit.
D'altra banda, i a preguntes de periodistes, Sarrià ha aprofitat per a explicar els projectes que s'estan duent a terme en el Col·lector Nord. «Aquesta és una infraestructura prevista des de fa molts anys amb diversos projectes, amb un cost de tots ells de 45 milions d'euros». «Estem parlant no solament de la prolongació del col·lector, sinó també del depòsit de tronades per completar tota la xarxa de sanejament de la ciutat de València i evitar el vessament d'aigües negres –mesclades o no amb les de pluja- en l'antic llit del Túria», ha afegit.