Estos dos espais culturals de València acullen escoles d'estiu gratuïtes

Els més xicotets podran gaudir de gimcanes, tallers d'investigació, activitats creatives, sessions de jocs i fins i tot esport a la platja

Guardar

Xiquetes i xiquets jugant a València
Xiquetes i xiquets jugant a València

Les escoles d'estiu tindran un gran protagonisme durant les pròximes setmanes a la ciutat de València. A la posada en marxa d'una iniciativa pionera per part de l'Ajuntament, que oferix de manera gratuïta este servici en tres col·legis municipals, se suma ara les del Palau de Cervelló i la Casa Museu Blasco Ibáñez. Tots dos espais culturals de la capital del Túria disposaran gratis de les seues instal·lacions durant dos setmanes per a realitzar diferents activitats, tallers i jocs.
 

En concret, estes escoles d'estiu en els dos museus municipals estaran habilitades des d'este dimarts 25 i fins divendres que ve 28 de juny, així com del 8 al 12 de juliol. Així, xiquets i xiquetes d'entre 3 i 12 anys poden participar en esta proposta gratuïta que inclou un programa cultural i divulgatiu amb visites a les diferents sales de les entitats museístiques, però també una agenda lúdica amb gimcanes i esports a la platja.

Tal com ha destacat el regidor d'Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals, José Luís Moreno, l'objectiu d'este programa “especial” passa per fomentar un temps d'oci de “qualitat” que entrellaça “diversió i aprenentatge i que, per tant, promoga l'interés per la nostra cultura i el descobriment de la història dels edificis més emblemàtics de València o d'il·lustres artistes com Blasco Ibáñez”.

Dos alternatives d'escola d'estiu

La ciutat de València es caracteritza pel seu entramat urbà plagat d'un gran nombre de palaus que en èpoques passades van ser importants residències de l'alta societat. Hui dia, es conserven i s'han transformat en museus o seus d'institucions públiques. En este sentit, els qui participen en l'escola d'estiu catalogada com Palaus i Jardins podran viatjar en el temps per a conéixer estos edificis tan singulars.

A través d'esta proposta l'objectiu és mostrar la història i els secrets d'estos emblemàtics immobles i zones verdes. Al seu torn, les visites als diferents palaus de la ciutat es combinaran amb jocs i dinàmiques als jardins de Monfort, Vivers o la Glorieta perquè els més xicotets gaudisquen també d'un entorn natural. El punt de trobada serà la porta del jardí de Vivers (carrer General Elio), en direcció a un Palau de Cervelló que va ser construït en el segle XVIII.

Per part seua, l'escola d'estiu Blasco i la Mar s'endinsa en la figura del pintor i escriptor Blasco Ibáñez. Així, l'objectiu és acostar als participants a la història del “Sultà de la Malva-rosa”, que es va construir un xalet enfront del Mediterrani com a lloc d'inspiració i de trobades amb amics i familiars, al mateix temps que gaudixen d'activitats esportives i refrescants banys a la platja.

La Casa Museu Blasco Ibáñez està situada a la platja de la Malva-rosa, en el mateix emplaçament que va ocupar en el seu moment el xalet de l'escriptor. L'edifici, inaugurat com a museu a l'estiu de 1997, es troba envoltat d'un ampli jardí i conserva l'aspecte exterior de l'original. En definitiva, dos setmanes (25-28 de juny i 8-12 de juliol) en les quals els més xicotets podran descobrir part de la història cultural de València i, al seu torn, gaudir de l'estiu.

Destacats