Aquestes són les respostes als dubtes més freqüents sobre les Falles 2021

Assistir a la Cremà o a l'Ofrena, horari i normativa en els casals, discomòbils o 'mascletàs'. Resolem les principals qüestions sobre les Falles 2021 de setembre

Guardar

Falles de setembre de València 2021
Falles de setembre de València 2021

1. Es pot anar a veure l'Ofrena?

La resposta és no. Enguany l'Ofrena, que se celebrarà el 3 i 4 de setembre, serà a porta tancada i els fallers i falleres seguiran un recorregut ja delimitat en el qual no es permetrà que hi haja públic amb la finalitat d'evitar aglomeracions.A més, aquelles persones que participen en l'Ofrena de Flors hauran de portar màscara en tot moment, guardar la distància social d'1,5 metres i aniran en files de quatre adults o cinc xiquets.

2. Com serà la Cremà?

El fermall final a aquestes Falles 2021 amb la Cremà serà enguany d'allò més atípic, ja que, per a complir el toc de queda, s'ha avançat el seu horari. Així, a les 20 hores del 5 de setembre començarà la cremà de les falles infantils i dues hores més tard, a les 22 hores, s'iniciarà la dels monuments grans.No obstant això, el consistori valencià desallotjarà la plaça de l'Ajuntament a les 19 hores per a evitar que es creuen aglomeracions, per la qual cosa la meditadora es cremarà sense públic.

3. Es podran celebrar discomòbils i revetles?

Els actes festius com discomòbils i revetles no es podran celebrar aquest any a causa de les restriccions sanitàries per la covid. A més, l'oci nocturn continua tancat en tota la Comunitat Valenciana.Per aquesta raó, només estan permesos els espectacles a l'aire lliure amb assistència limitada en els quals el públic ha de romandre assegut amb distància d'1,5 metres i amb màscara.

4. Quines normes s'han de complir en els casals fallers?

La normativa actual contempla que totes les activitats que es duguen a terme en els casals tenen limitat l'aforament al 75%.En el cas dels menjars o sopars, aquests llocs hauran de complir la mateixa regulació covid que els establiments de restauració i hostaleria.D'aquesta manera, a l'interior dels casals l'aforament queda reduït al 50% i en les taules podran haver-hi un màxim de 6 persones. A més, haurà d'haver-hi una distància de 2 metres entre cadascuna de les taules.En l'exterior, de la mateixa manera que si es tractara de la terrassa d'un bar o restaurant, l'aforament serà del 100% i entre cada taula haurà d'haver-hi 1,5 metres de distància.Així, cal especificar que en el cas de les carpes, si aquestes estan obertes pels laterals seran considerades com una activitat en l'exterior, mentre que si estan tancades seran com si es tractara d'un interior.

5. Fins a quina hora poden estar oberts els casals?

La Conselleria de Sanitat encapçalada per Ana Barceló ha establit que els casals fallers seguisquen la mateixa normativa que l'hostaleria, per la qual cosa hauran de tancar les portes com a màxim a les 00.30 hores.

6. Hi haurà 'mascletàs' i castells de focs artificials?

Aquest 2021 l'olor de pólvora tornarà a inundar els carrers de la ciutat de València, encara que d'una forma diferent de la d'altres anys per la crisi sanitària.D'aquesta manera, per a aquestes Falles 2021 s'han programat un total de 19 'mascletàs' i set castells de focs artificials, però es dispararan des de diferents punts de la ciutat que no seran comunicats per a evitar l'assistència de públic i concentracions de persones.Des de la Junta Central Fallera (JCF) es va assegurar que aquestes festes josefines, la plaça de l'Ajuntament deixarà de ser la "tradicional catedral de la pólvora" i es traslladaran aquests espectacles de llum i so a altres ubicacions en els barris de la ciutat.

7. I la Nit del Foc?

D'igual manera que la Cremà, la tradicional Nit del Foc també ha avançat el seu horari habitual per a complir amb el toc de queda i hi haurà dos castells en la nit del 4 al 5 de setembre, un a les 22 hores i un altre a les 23.30 hores.No sols l'horari sinó que també s'ha modificat l'enclavament des del qual es dispararà, per la qual cosa enguany es reubica del Passeig de l'Albereda i l'antic llit del Túria a diferents llocs de la ciutat de València que no es donaran a conéixer amb l'objectiu d'impedir grans aglomeracions de persones.

8. Es permetran cercaviles amb música?

L'última actualització del protocol de Sanitat sí que permet la participació de les bandes de música en els actes fallers com l'Ofrena o les cercaviles.Per a garantir la seguretat i reduir al màxim la possibilitat de contagi, el protocol que seguiran les bandes de música serà el de la Federació Valenciana de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana que estableix la màscara obligatòria, distància d'1,5 metres i el nombre de músics que poden participar en un acte.A més, malgrat no ser un requisit obligatori, les autoritats sanitàries han recomanat que aquelles persones que toquen instruments de vent, i davant la impossibilitat de portar màscara en el seu cas, es realitzen un test d'antígens, per la qual cosa la Junta Central Fallera repartirà entre les comissions 150 kits amb 25 test diagnòstics cadascun.
Destacats