Aquestes són les propostes veïnals per als pressupostos participatius de DecidimVLC 2018

Els carrils bici i les zones verdes, les iniciatives més demandades en DecidimVLC

Guardar

carril-bici
carril-bici

Ja està en marxa una nova edició de DecidimVLC 2018, el programa de pressupostos participatius per excel·lència que, enguany, ha augmentat el seu pressupost a vuit milions d'euros a repartir entre els 16 districtes de la ciutat i els tres districtes de pobles de València. D'aquesta manera, i fins demà, 12 de juny, estarà oberta la fase de presentació de propostes veïnals. Més endavant, des del 22 de juny i fins al 5 de juliol, serà el moment de votar les millors propostes per a recaptar els suports necessaris perquè puguen passar a la fase de viabilitat.

I en aquest punt, també es troba una de les principals novetats dels pressupostos participatius de DecidimVLC. I és que per als districtes de ciutat serà necessari aconseguir un mínim de 30 suports per a superar la primera fase, mentre que, en els pobles, el suport mínim que es necessitarà aconseguir serà de 15. Així mateix, i, en el cas de les propostes presentades per les Juntes de Districte, en aquesta nova edició, no necessitaran comptar amb el suport dels veïns, ja que directament passaran a ser estudiades pel Consistori.

De moment, una gran majoria de les propostes presentades en DecidimVLC estan relacionades amb l'anell ciclista, que tant ha canviat la nostra forma de desplaçar-nos per la ciutat, i que, cada vegada, gana més adeptes. En aquest sentit, algunes de les peticions veïnals més destacades han sigut l'ampliació de voreres i la creació d'un carril bici en l'avinguda Primado Reig i en les avingudes General Avilés i Maestro Rodrigo; baixar el carril bici de l'avinguda del Port a la calçada; més aparcament per a motos i un carril bici en l'avinguda Cardenal Benlloch; o un cinturó ciclista per als Poblats del Nord i València.

En aquests pressupostos participatius també estan quedant reflectits les principals preocupacions dels veïns de diferents barris. Així, Benimaclet ha sol·licitat, per a la plaça del barri, un mesurador de so, connectat amb la Policia, per a millorar el control del soroll i afavorir el dret al descans dels veïns, així com la millora de l'aparcament.

En el cas de Benicalap, les propostes estan dirigides a potenciar i dinamitzar la cultura en el barri. D'aquesta manera, i a més de sol·licitar un auditori a l'aire lliure en la Ciutat de l'Artista Faller, també es planteja la possibilitat de crear, en els solars de la nova Benicalap o en les naus de Ciutat Fallera, un nou Centre Sociocultural amb sala d'exposicions, sala de concerts, locals d'assaig per a grups i bandes de música o un espai per a la formació de joves i majors. En definitiva, un centre per a tots.

Finalment, una altra de les propostes destacades és la rehabilitació de l'Alqueria Falcó i els seus jardins, amb l'objectiu de convertir-la en una biblioteca municipal per al barri, a més de la reurbanització de l'entorn de la Biblioteca Valenciana Sant Miquel dels Reis, que consistiria en l'eliminació de les fàbriques abandonades i la millora de l'entorn, així com la creació del Parc d'Horta amb rutes senderistes, la rehabilitació d'alqueries i espais d'aigua per a l'observació d'aus entre el Monestir, la Ronda Nord i els termes d'Alboraia i Tavernes Blanques.

Una vegada conclosa la fase de presentació i votació de propostes, DecidimVLC 2018 començarà amb la seua fase d'estudi de viabilitat, que es realitzarà des del 6 de juliol al 14 de setembre, i, finalment, entre els dies 15 i 30 de setembre, es procedirà a realitzar les votacions definitives del procés participatiu.

Destacats