L'app de l'EMT incorpora noves millores d'accessibilitat, realitzades amb la col·laboració de l'ONCE

Guardar

Usuàries i usuaris de l'EMT, a punt de prendre un dels autobusos
Usuàries i usuaris de l'EMT, a punt de prendre un dels autobusos

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha comptat amb la col·laboració de l'ONCE per a llançar una nova versió de la seua app, que incorpora millores tecnològiques i de disseny que garanteixen l'accessibilitat universal en el transport públic urbà. El president de l'empresa municipal, el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha presentat aquest dimecres la nova aplicació, junt amb representants de l'ONCE. La nova app estarà disponible els pròxims dies per als dispositius iOS i Android.

L'edil ha agraït l'ONCE "la seua implicació en tot aquest projecte de rellançament de la nostra app. Amb la seua ajuda –ha explicat- hem pogut crear un grup de treball que ens ha permés identificar possibilitats de millora i implementar noves eines per a garantir que l'aplicació siga plenament accessible. Aquestes col·laboracions són clau per a avançar cap a un transport públic més inclusiu i accessible", ha afegit el regidor durant la trobada celebrada aquest dimecres en la seu de l'ONCE.

Entre les eines d'accessibilitat que s'han millorat es troba el denominat assistent per veu. Gràcies a aquesta tecnologia, la persona usuària pot utilitzar l'aplicació i accedir a tota la informació del servici únicament mitjançant la seua veu. Per a això, s'ha millorat la verbalització de tots els botons de l'aplicació, de manera que permeten realitzar cerques ràpides per veu o rebre indicacions d'àudio sobre com arribar a la parada més pròxima, o en quin punt exacte baixar-se de l'autobús.

Tota aquesta informació pot guardar-se en una nova secció de favorits, que permet accedir còmodament a l'estimació de temps de la parada favorita o la ruta amb autobús més utilitzada. També s'ha revisat tot el disseny de l'app per a ajustar diferents aspectes, com ara la grandària de la font o el nivell de contrast i la seua accessibilitat.

El president territorial de l'ONCE, José Manuel Pichel, ha manifestat que "ara, les persones cegues, som més independents en poder utilitzar aquesta aplicació, que ens ajuda a desplaçar-nos de manera autònoma amb autobús, metre i fins i tot a peu, per tota la ciutat de València. Gràcies als tècnics de l'EMT i de l'ONCE per fer-ho possible", ha subratllat.

Durant la trobada, en la qual han participat integrants dels tallers d'accessibilitat de l'ONCE, també s'han posat en valor els recents avanços realitzats en l'EMT en matèria d'accessibilitat universal, entre els quals ha destacat la incorporació de la tecnologia NaviLens en les noves marquesines, que ha permés dotar les persones amb discapacitat visual de major autonomia a l'hora de fer ús del transport públic.

Altres millores de l'app

La nova versió també inclou un redisseny complet que facilita l'ús per part de tota la ciutadania. Per exemple, en la pantalla d'inici s'inclou un accés directe que permet posar-se en contacte a través de WhatsApp amb l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC), o activar amb només dos clics el protocol contra agressions sexuals i LGTBI+ a bord dels autobusos.

A més, en els telèfons Android s'inclou una nova funció per a recarregar el bonobus a través del sistema NFC (Near Field Communication): només en acostar la targeta de transport al telèfon es poden recarregar còmodament els bonobus, la qual cosa converteix el mòbil en un punt de recàrrega.

Tal com ha conclòs Giuseppe Grezzi, "aquesta nova app ens permet continuar adaptant-nos a les necessitats de totes les persones usuàries i potenciar l'ús d'aquesta eina que proporciona tota la informació en temps real per a moure's amb autobús per la ciutat de manera còmoda i senzilla.
Actualment, més de 300.000 persones disposen de l'aplicació, per la qual cosa animem tota la ciutadania en descarregar aquesta actualització que facilitarà la seua experiència d'ús", ha afegit el regidor.

Arxivat a:

Destacats