Algirós acull la tercera edició del Festival Totò

Guardar

Festival - Cine --Totò- Algirós
Festival - Cine --Totò- Algirós

La tercera edició del Festival Totò. Cinema Escolar Itinerant se celebra aquest dissabte en el districte d'Algirós, concretament al parc i Centre Municipal de Joventut (carrer de Campoamor, 91). L'esdeveniment està dirigit a un públic infantil, juvenil i familiar i a tot aquell interessat al cinema com a eina educativa i artística. El Festival Totò és un projecte audiovisual de cinema i barri desenvolupat junt amb la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de València i totes les activitats són gratuïtes i obertes al públic.

En el festival s'estrenarà Algirotipos, el curtmetratge rodat en super-8 i realitzat per xiquets i xiquetes del districte d'Algirós d'entre 7 i 12 anys. La regidora d'Educació i Acció Cultural, Maria Oliver, ha expressat que «en la societat actual l'audiovisual està molt present en les nostres vides quotidianes, per la qual cosa és molt interessant organitzar aquest tipus d'activitats culturals i formatives per a la nostra infància». La regidora ha destacat també «l'aposta per fer itinerant aquest festival i portar-ho pels barris, com una mostra més de la voluntat de descentralitzar l'oferta cultural i acostar-la als districtes».

Totò és un projecte audiovisual de cinema i barri per a menuts i joves, desenvolupat pel Col·lectiu Totò junt amb la Regidoria d'Educació. En la seua tercera edició es trasllada a Algirós després del seu pas per Natzaret i Benimaclet. L'activitat va començar en el mes de març amb Minitallers en set centres educatius públics del districte (CM Santiago Grisolía, CEIP Serradora, CEIP Explorador Andrés, CEIP Sant Pere, CEIP Vicente Gaos, CEIP Mare Nostrum i CP Nostra Senyora del Carmen) i va continuar amb el Taller de Creació conjunta en el qual van participar 20 menors d'entre 7 i 12 dels diferents col·legis del districte. L'objectiu era realitzar un curtmetratge en què el barri, la seua vida quotidiana i els seus habitants foren els protagonistes. D'aquest taller sorgeix Algirotipos, la gran estrena d'aquest serà el dia 16 de juny en el festival Totò. Aquesta producció mostra el procés d'aprenentatge i creació en super-8 que duen a terme un grup de nens i nenes mentre realitzen un retrat audiovisual sobre els veïns del seu districte.

El festival començarà a les 10 h del matí amb un 'Desdejuni compartit' obert a totes les edats, en què els assistents poden portar la seua tassa de desdejuni i alguna cosa per compartir. A partir de les 11 h, els més petits podran convertir-se en cineastes i participar en diferents tallers audiovisuals, totalment gratuïts i de temàtica variada, com ara un taller de cinema fantàstic a càrrec de Lluminària, un taller de precines amb Nautilus Audiovisual o documental amb La Collita. Paral·lelament, s'organitzarà una ruta guiada per Algirós per conéixer la història del districte.

A la vesprada, a les 16.30 h, tindran lloc més tallers de cinema gratuïts: d'animació amb Emilio Martí o cinema 'Cow Lost' amb Ochovideos. A més, es realitzarà una instal·lació amb fotografies antigues del districte aportades pels veïns i les veïnes d'Algirós. A continuació, a partir de les 18 h, començarà la Mostra de Curtmetratges, una selecció de treballs realitzats pels menors als centres educatius del districte i que conclourà amb la projecció d'Algirotipos. Aquest curtmetratge va ser realitzat pels menors del taller de cinema Totò entre abril i maig de 2018 en Algirós, mitjançant tant equip digital com analògic (super-8) i que fa homenatge a la pel·lícula d'Agnés Varda Daguerréotypes, una oda al quotidià on retrata els i les comerciants i veïns i veïnes del seu carrer de Daguerre a París.

El festival, que rep el seu nom del petit protagonista de Cinema Paradiso, en honor a la seua fascinació pel cinema, serà de caràcter itinerant, de manera que les següents edicions es traslladaran a altres zones de València. En aquesta ocasió, el festival és una oportunitat per conéixer la història d'Algirós i la seua horta, coberta des de fa anys per edificis i llambordes.

Arxivat a:

Destacats