València presenta la nova contracta de conservació de la Devesa, amb un 21% més de pressupost que l’anterior i un 40% més que al 2015

El vicealcalde i regidor de Devesa-Albufera remarca “l'aposta del Govern de Joan Ribó per les zones naturals” i destaca que la nova contracta també creix un 10% en personal

Guardar

Presentació del contracte dels serveis de protecció del medi natural de la Devesa i l’Albufera de València
Presentació del contracte dels serveis de protecció del medi natural de la Devesa i l’Albufera de València

El vicealcalde de València i regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha presentat aquest matí en el Parc Natural el nou contracte dels servicis de protecció del medi natural de la Devesa i l'Albufera de València, "un contracte que reforça l'aposta del govern de Joan Ribó pels servicis públics i per la protecció del medi ambient, i que suposa destinar un 21 per cent més de pressupost que l'anterior", ha recalcat Campillo.

La nova contracta s'encarrega dels treballs de conservació i manteniment del medi natural en diversos àmbits, com són la muntanya de la Devesa, el llac de l'Albufera, les platges de Pinedo, Arbre del Gos en el Saler i el Perellonet, i també dels espais de la marjal de Rafalell i Vistabella. La Societat Agricultors de la Vega de València va resultar adjudicatària d'aquest nou contracte que s'ha presentat hui per un import d'1.230.753,72 euros. "Respecte a l'anterior contracta, suposa un augment de 257.082,21 euros, és a dir un 21% més, la qual cosa demostra la voluntat d'aquest govern per conservar en el millor estat les seues zones naturals, perquè sabem que són autèntics tresors per a la ciutat de València. Recordem que són zones de gran valor ecològic i paisatgístic", ha considerat el vicealcalde Sergi Campillo.

El regidor de Devesa-Albufera ha recordat que amb aquest nou contracte, que és per un any renovable fins a un màxim de 4 anys, "també s'augmenta el personal un 10 per cent. Així la nova contracta compta amb una plantilla de 29 persones, la qual cosa representa un increment en 3 persones respecte a l'anterior", ha remarcat. Aquest nou contracte ofereix un augment de la dotació mínima de personal adscrit al servei de Disminució del Risc d'Incendi, de Recuperació i Conservació de la Vegetació Autòctona, i de Protecció del Medi natural de la Devesa.

Des del 2015, només en la contracta de conservació de la Devesa i l'Albufera s'ha augmentat un 40% el pressupost, passant de 879.689,38 a 1.230.753,72 euros. "Tota una demostració de l'aposta del govern de Joan Ribó en la conservació del Parc Natural de l'Albufera, amb un contracte de manteniment i conservació que treballa dia a dia en la millora de la nostra joia ambiental més preuada", ha declarat el vicealcalde. "De manera molt important a més, s'ha incorporat per primera volta en la història en aquesta contracta una enginyera tècnica forestal, la qual cosa ens permetrà millorar substancialment la gestió del bosc de la Devesa i la seua enorme riquesa biològica" ha afegit Campillo.

Es milloren també els mitjans materials destacant la incorporació de dues noves furgonetes elèctriques. Aquestes se sumen als mitjans de transport de l'anterior contracta que són 1 camió bolquet doble cabina, 1 camió amb cistella elevadora, 2 furgonetes de 9 places, 1 tot terreny "pick-up" i 2 furgonetes elèctriques de 5 places.

Entre les novetats destaca que la nova contracta té el compromís de l'aprofitament de les restes vegetals mitjançant la seua valorització energètica, compostatge, etc., de 1.000 tones anuals.

València, Capital Verda Europea 2024

La millora dels espais naturals de València és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la missió climàtica, la mobilitat sostenible i la recuperació de l'espai públic i l'alimentació saludable. Aquest guardó està promogut per la Comissió Europea des de 2010 per tal de reconéixer els projectes i el compromís per l'ecologia urbana, alineats en el Pacte Verd Europeu, l'Estratègia de Biodiversitat 2030 de la Unió Europea o els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

El reconeixement europeu a les polítiques verdes se suma a altres fites europees i mundials de la ciutat com ara la consecució de la Capitalitat Mundial del Disseny 2022, la Capitalitat Europea del Turisme Intel·ligent 2022, la Capitalitat Mundial de l'Alimentació Sostenible 2017 o ser una de les cent ciutats triades per la Unió Europea per ser climàticament neutra el 2030.

 

Arxivat a:

Destacats