València

Així seran els castells pirotècnics del cap de setmana pel 9 d'Octubre a València

L'Ajuntament oferirà activitats pirotècniques, mascletàs i castells, però descentralitzats, com va ocórrer durant les Falles

1 minut

Tret d'un castell de focs artificials durant la Nit del Foc

Les celebracions pel dia gran de la Comunitat Valenciana estan cada vegada més a prop. Per a aquest 9 d'Octubre, l'Ajuntament de València ha preparat una sèrie d'activitats pirotècniques que es distribuiran per tota la ciutat. La pirotècnia, els castells i les mascletaes conquistaran de nou València durant els dies 8 i 9 d'octubre.

De fet, el 8 d'octubre es dispararan tres mascletaes i un castell de focs artificials. Dos a càrrec de les pirotècnies Vulcanoy Alpujarreña, que tindran lloc a les 22.00 hores i la resta de Mediterrani i Zarzoso, a les 23.00. D'altra banda, el 9 d'Octubre serà la pirotècnia Valenciana l'encarregada de disparar tant la mascletà com el castell. Hi hauran dos a les 14.00 hores i un castell de focs a les 23.00 hores.

Els barris de Camins al Grau o Benicalap són alguns dels punts on la pirotècnia serà la protagonista, però no seran els únics. I és que la Diputació de València ha posat en marxa la segona edició de Torna ‘la Llum', el projecte finançat per la corporació provincial i organitzat per l'Associació de Pirotècnics de la Comunitat Valenciana (Piroval) amb l'objectiu de contribuir a la reactivació del sector.

En aquesta ocasió, els espectacles pirotècnics programats per al 9 d'Octubre, amb una duració aproximada d'11 minuts, tindran lloc a Alfafar, Almàssera, Burjassot, Mislata, Moncada, Paterna i Torrent a la comarca de L'Horta; Vilamarxant i La Pobla de Vallbona al Camp de Túria; Ontinyent i L'Olleria a La Vall d'Albaida; Cheste en La Foia de Buñol; Enguera en La Canal; Sueca a la Ribera Baixa; i Xàtiva a La Costera.

Programació per al 9 d'Octubre

El 9 d'Octubre es durà a terme la tradicional baixada de la Senyera per a donar inici a la processó cívica que, en aquesta ocasió, canvia el seu itinerari per a evitar aglomeracions. Així, el recorregut de la processó cívica de 2021 eixirà des de la plaça de l'Ajuntament i, en lloc de seguir cap al carrer Sant Vicent Màrtir, es dirigirà al carrer Barques. Des d'ací seguirà pel carrer Pintor Sorolla per a desembocar als jardins del Parterre, on hi ha parada per a realitzar l'ofrena floral davant l'estàtua eqüestre del Rei Jaume I.

Després del seu pas pel jardí del Parterre, on no entrarà tota la comitiva per mesures sanitàries, la Real Senyera es dirigirà pel lateral dels jardins de la Glorieta cap al carrer Colón, per a seguir pel carrer Roger de Lauria i acabar de nou en la plaça de l'Ajuntament.

Aquest mateix dia tindrà lloc  Entrada de Moros i Cristians de València 2021. Tal com ha informat la federació, la desfilada se celebrarà el mateix 9 d'Octubre a la vesprada, a les 17.00 hores, i participaran tant les Padrines i les seues Corts d'Honor, com les esquadres, ballets especials o les bandes de música que fan de l'Entrada Mora i Cristina un espectacle únic. “El que no hem pogut preparar ha sigut l'alardo per qüestions administratives. No obstant això, sí que portarem avant altres actes com el mercat medieval”, explicava el president de la federació a Cadena Ser.

El recorregut de l'Entrada de Moros i Cristians també canvia. Ja des del mes de juny es va sol·licitar el canvi de recorregut a causa de les obres que s'estan duent a terme en ple centre històric. No obstant això, aquest nou itinerari serà més ampli i, per tant, més segur. Així, la desfilada arrancarà en la plaça Alfons el Magnànim, per a seguir pel carrer Pintor Sorolla, carrer de les Barques i, finalment, la plaça de l'Ajuntament de València. Es tracta d'una Entrada amb públic, per la qual cosa hi haurà localitats al llarg de tot el recorregut.

 

Etiquetes: